Vicemero taurė liko Birštone

Gegužės 17 dieną Birštono sporto centro patalpose vyko šachmatų turnyras vicemero taurei laimėti. Turnyre dalyvavo 52 šachmatininkai iš Birštono, Alytaus ir Seirijų. Susirinkusius žaidėjus pasveikino Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius ir palinkėjo sėkmės bei gero žaidimo.

IMG_5780

Ištraukę burtus ir suradę porininką, šachmatininkai palinko prie žaidimo lentų.
Žaidėjai varžėsi ne tik dėl vicemero taurės, bet ir dėl geresnių asmeninių rezultatų bei reitingų. Atkakli kova virė vaikų, jaunučių (mergaičių ir berniukų), jaunių (merginų ir vaikinų) bei suaugusių moterų ir vyrų grupėse.
Vaikų grupėje visus prizus laimėjo alytiškiai, o geriausiai pasisekė Žilvinui Mulioniui, kuris užėmė pirmąją vietą.
Jaunučių mergaičių grupės lyderėmis taip pat tapo alytiškės, užėmusios dvi pirmąsias vietas. Birštonietei Gabijai Žuvininkaitei atiteko trečioji prizinė vieta.
Berniukų jaunučių grupėje lyderio pozicijų niekam neužleido irgi Alytaus komanda, tačiau ypač pasižymėjo žaidėjas Benas Skripkūnas, užėmęs pirmąją vietą. Jaunių mergaičių grupėje visas prizines vietas taip pat laimėjo alytiškės, o vaikinų grupėje nugalėtojo medalis atiteko birštoniečiui Linui Andriekui.
Iš moterų labiausiai pasisekė birštonietei Virginijai Černevičienei, kuri ir užėmė pirmąją vietą. Antroje vietoje liko alytiškė Janina Kaminskienė, o trečioje – birštonietė Julija Kučiūnienė.
Vyrų grupės nugalėtoju tapo Rimantas Žebelis iš Alytaus, o birštoniečiai Romas Pranaitis ir Jonas Džervus užėmė antrą ir trečią prizines vietas.
Dėl vicemero taurės kovojo Birštono I ir II komandos, taip pat dvi Alytaus ir viena Seirijų komanda. Vicemero taurę laimėjo Birštono I komanda, surinkusi 16 taškų. Jos sudėtyje žaidė Danutė Urbonavičiūtė, Robertas Traškinas ir Kazimieras Senavaitis. Jiems J. Aleksandravičius ir įteikė taurę, pasidžiaugdamas, kad ji liko Birštone. Antroje vietoje liko Alytaus I komanda (14,5 taško), trečioje – Birštono II komanda (14 taškų). Turnyre dalyvavo 26 birštoniečiai, 12 – alytiškių ir 14 šachmatininkų iš Seirijų.
Pasak Birštono šachmatų būrelio trenerio Kazio Lukošiaus, turnyre galėjo žaisti visi, net naujokai. Kaip tik todėl birštoniečiai laimėjo nedaug prizinių vietų.
Saldžiais prizais buvo apdovanoti jauniausias žaidėjas alytiškis Saulius Žiūkas ir vyriausias 87 metų Antanas Tankevičius.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close