„Seni Cup“ vėl susibūrė Prienuose (GALERIJA) (atnaujinta)

Jau antrus metus iš eilės Prienai priėmė tarptautinės žmonių su negalia mini futbolo lygos „Seni Cup“ žaidėjus. Prienai, pamažu tampantys tarptautinių, finalinių varžybų sostine, vėl galėjo džiaugtis gausiu svečių antplūdžiu.

DSC_2166

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Dvi dienas vykstančių Lietuvos finalinių atrankinių varžybų metu paaiškėjo komanda, kuri atstovaus Lietuvai „Seni Cup“ finalinėse varžybose Torūnėje (Lenkija).

Iš viso į varžybas atvyko net 14 komandų iš Lietuvos, Latvijos bei Baltarusijos. Iškilmingą, tradicinį garbės ratą aplink Prienų stadioną, esantį šalia Prienų sporto ir pramogų arenos, ėjo Macikų, Suvalkijos, Kalvarijos, Aukštelkės, Dūseikių, Prūdiškių, Zarasų, Jasiuliškių, Veisiejų, Linkuvos socialinės globos namų, Šiaulių miesto savivaldybės globos namų „Goda“, šių metų Latvijos nugalėtojų – Ventos socialinės globos namų Sia „Vidzeme“ filialo „Rūja“ bei pirmą kartą atvykusių svečių iš Baltarusijos – Minsko internatinių namų Nr. 3 futbolininkų komandos.

Prienų dangų papuošė balionų debesis

Jau tampa tradicija, kad apėję garbės ratą sportininkai pasuka į aikštę priešais areną, kurioje ir vyksta varžybų atidarymas. Atidarymo metu sėkmės futbolininkams su negalia linkėjo Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Visockas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė, Kultūros sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, vyr. specialistas Adomas Kubilius, Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Audronius Deltuva, Prienų sporto ir pramogų arenos direktorius Arūnas Vaidogas bei „Seni Cup“ organizatorių – įmonės „TZMO Lietuva“ komanda. „TonyBet“ šokėjos visiems sportininkams bei svečiams padovanojo keletą šokių.

Nors apniukęs dangus, atrodė, atneš tik lietų, varžybų atidarymo proga visiems dalyviams paleidus į dangų gausybę oro balionų susidarė įspūdis, kad būtent žaidėjų azarto šiluma, perduota balionais, išvaikė debesis ir po kelių varžybų futbolo aikštėje skaisčiai nušvito saulė.

Lyderiai aiškėjo jau pirmąją dieną

Varžybų lyderiai pradėjo aiškėti jau pirmąją varžybų dieną. A pogrupyje lydere tapo 12 įvarčių įmušusi bei nė vieno į savo vartus nepraleidusi svečių iš Baltarusijos komanda. Antroje vietoje liko porą įvarčių surinkusi Aukštelkės komanda, trečioje – viena įmušę, tačiau 5 įvarčius į savo vartus įsileidę veisiejiškiai, o ketvirtąja teko tenkintis Ventos jaunimui. Jiems taip pat pavyko įmušti vieną įvartį, deja, kamuolys į jų vartų tinklą įskriejo 6 kartus.

B pogrupyje geriausiai pasirodė suvalkiečiai. Jie įmušė 3, tačiau į savo vartus nepraleido nė vieno įvarčio. Antroje vietoje liko Dūseikių futbolininkai, kuriems teko tenkintis 2 įvarčiais, trečioje – Jasiuliškio sportininkai, vienas varžybas laimėję, vienas pralaimėję ir vienas sužaidę lygiosiomis bei įmušę porą įvarčių ir dar porą įsileidę į savo vartus. Ketvirtąja vieta teko tenkintis svečiams iš Latvijos. Šįkart jiems nepavyko įmušti nė vieno įvarčio, o į vartus atskriejusius 5 kamuolius sulaikė ne vartininkas, bet vartų tinklas.

C pogrupyje geriausiai sekėsi praėjusių metų čempionams – Macikų komandai. Jie įmušė 4 įvarčius. Antroje vietoje liko 4 įvarčius į Linkuvos vartus įmušusi bei porą įvarčių į savo vartus praleidusi Prūdiškių komanda. Linkuvos komandai, įmušusiai tik vieną įvartį, bet į savo vartus praleidusiai 7 įvarčius, teko trečioji vieta.

D pogrupyje vėl nugalėjo suvalkiečiai – Kalvarijos komanda. Įmušę du įvarčius bei vienerias varžybas sužaidę lygiosiomis, jie užėmė pirmąją vietą. Antroje vietoje su viena pergale ir vienu pralaimėjimu liko Zarasų komanda. Šiauliečiai, nors ir sužaidę su Kalvarijos komanda lygiosiomis, tačiau 3:0 pralaimėję Zarasų komandai, liko treti.

Vakaronėje karaliavo menas

Viena iš didžiausių šių varžybų pramogų – po pirmos varžybų dienos rengiama vakaronė, kurioje galima ne tik pabendrauti su kitų komandų žaidėjais, susirasti pažįstamų, bet ir mėgautis kitomis pramogomis. Pavyzdžiui, praėjusiais metais, visus „Seni Cup“ dalyvius į Birštono kairiajame krante esančią stovyklą „Žvaigždutė“ priėmė olimpiečio Rolando Maščinsko mama. O šiemet į šioje stovykloje vykstančią vakaronę atvyko ir garsus perkusininkas Gediminas Laurinavičius. Kartu su savo komanda „Drum party“ jis atsivežė ir siurprizą – galybę būgnų ir būgnelių. Profesionalo rankomis mušamo būgno ritmą greitai „perkando“ ir varžybų dalyviai. Kelios dešimtys būgnų vienu metu pripildė aplink tvyrantį ramų orą energijos, azarto ir ritmo. Netgi Gediminui jau kraunant būgnus į automobilį, azartiškiausi naujieji būgnininkai dar sėdėjo prie jų ir delnais ritmingai vakaro vėsoje tęsė koncertą.

Po koncerto visi gavo dar vieną kūrybinę užduotį – iš plastilino nulipdyti „Seni Cup“ nugalėtojo taurę. Belipdančius dalyvius savo dainomis drąsino kiti varžybų dalyviai. Pastangos ir kūrybiškumas padaro savo – turnyro taurės-simboliai buvo tokių įvairių stilių ir tokie išskirtiniai, kad komisijai ilgai būtų tekę spręsti, kam atiduoti pagrindinį prizą, todėl nutarta prizą skirti komandai, pelniusiai didžiausią sirgalių keliamą triukšmą.

Finaluose įvarčių buvo mažiau

Antrąją dieną futbolininkai vėl kibo į energingas varžybas. Varžybos vyko greitai, ir tiek daug kaip pirmąją dieną įvarčių surinkti nepavyko.

Kovose dėl 1–8 vietų Minsko komanda nugalėjo Zarasus 2:0, Suvalkija – Prūdiškius 1:0, Macikai – Dūseikius 1:0, Kalvarija – Aukštelkę 1:0. Dėl 9–12 vietų: Veisiejai – šiauliečius 2:0, o Jasiuliškės – Linkuvą 2:0. Latvijos komanda įveikė ventiškius 1:0 ir liko 13-oje vietoje, Ventai teko paskutinė – 14 vieta.

Pusfinaliuose Minskas 1:0 įveikė Suvalkiją, o Macikai 1:0 – Kalvariją. Suvalkijai vienu įvarčiu pavyko nugalėti Kalvarijos komandą ir iškovoti trečiąją vietą.

Finalinėse varžybose intriga buvo nemaža, juolab kad Minsko komandos vartininkas tapo geriausiu šių varžybų vartininku. Pasibaigus pirmam kėliniui rezultatus buvo lygus 1:1, tačiau antrame kėlinyje Minsko komanda įmušė dar vieną pergalingą įvartį ir Macikų komandai teko pripažinti svečių pergalę.

Po varžybų visos komandos iškilmingai buvo apdovanotos „Seni Cup“ prizais, o Minsko komandai įteikti varžybų nugalėtojo apdovanojimai. Atsižvelgiant į tai, kad Minsko komanda varžybose dalyvavo svečio teisėmis, pagrindinis prizas – kelionė į Lenkiją, Torūnę, įteiktas Macikų socialinės globos namų futbolo komandai. Renginio organizatoriai dėkojo žmonėms, padėjusiems organizuoti šias varžybas. Daugiausiai ovacijų sulaukė Linas Žilevičius, kuris dvi dienas buvo energijos nestokojantis „Seni Cup“ balsas. Būtent jo balsą girdėjo visi dalyviai ir svečiai – būtent jis juos kalbino, padėdavo susidūrus su neaiškumais.

Džiugu buvo matyti tiek daug gerai nusiteikusių sportininkų. Džiugu buvo matyti ir tuos pačius veidus, ir naujus dalyvius. Džiugu, kad dalyvių džiaugsmas ir azartas netilo dar ir po varžybų.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close