Lietuvos krepšininkių grožiu pražydo ir Birštonas (GALERIJA)

Balandžio 24 d. prie pat Birštono – „Karališkoje rezidencijoje“ vyko Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezono uždarymas. Į merginų spindesiu trykštančią šventę atvyko ir vieni aukščiausių Lietuvos pareigūnų.

DSC_4804

 

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Šiltą ir saulėtą pavasario vakarą, rodos, nieko nėra geriau už tylų ir ramų gamtos prieglobstį, tačiau „Karališkoji rezidencija“ net ūžė. Restorane vos sutilpo renginio kaltininkės ir svečiai.

Ne vienas pripažino, kad merginos šį vakarą atrodė nuostabiai. Jaunos krepšininkės šįkart paliko sportinę aprangą namuose ir į sezono uždarymą atvyko pražydusios tarsi pavasario gėlės – pasipuošusios ir plačiai besišypsančios. Merginų spindesį stengėsi įamžinti visas būrys fotografų ir operatorių.

Paskelbti sezono geriausiąsias ir jas apdovanoti atvyko nemažas būrys aukštų pareigūnų bei rėmėjų, verslininkų. Medalius ant krepšininkių kaklų kabino bei sveikino lygos globėjas LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, „Vičiūnų“ įmonių grupės vadovas Visvaldas Matijošaitis, Lietuvos Respublikos Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas, krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilypauskas, LKL direktorius Romualdas Brazauskas bei LFK generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, savivaldybių merai. Tarp svečių sėdėjo ir buvęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Savo merginų laimėjimais besidžiaugianti lygos direktorė Audra Ginelevičienė dėkojo garbiems svečiams, komandų vadovams, rėmėjams.

Prasidėjus apdovanojimams spindinčios savo grožiu merginos skubėjo rinktis ant scenos. Trečiosios vietos nugalėtojos vardą, bronzos medalius bei taurę šį sezoną „užsidirbo“ Klaipėdos „Fortūna“. Antrąją vietą bei sezono sidabro medalius pelnė Marijampolės „Sūduva“. Komandą nudžiugino ir jų pasveikinti atvykęs Marijampolės meras, kuris pasidžiaugė, kad, nors ir neturėdama pinigų, savivaldybė rado galimybę už aukštus pasiekimus paskatinti merginų komandą 10 000 Lt prizu.

Visiška sezono lydere tapo ir aukso medaliais pasipuošė LMKL čempionių titulą apgynusi ir antrą sezoną iš eilės čempione tapusi Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“, kurios gretose žaidžia ir mūsų kraštietė Mantė Kvedaravičiūtė. Čempionių taurė sublizgo komandos kapitonės Rimos Valentienės rankose.

Naudingiausia jubiliejinio – 20-ojo LMKL čempionato krepšininke pripažinta Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ žaidėja Laura Svarytė. Ji daugiausia atkovojo ir kamuolių. Rezultatyviausia sezono krepšininke antrą sezoną iš eilės tapo „Sūduvos“ žaidėja Iveta Šalkauskė. Rezultatyviausia kamuolio perdavėja tapo „Utenos“ Sakellie Daniels, o perėmėja – „Hoptrans-Sirenų“ Kornelija Balčiūnaitė.

Renginio metu komandos draugės apdovanojo ir mamytėmis tapusias krepšininkes, linkėdamos jų mažosioms taip pat prisijungti prie krepšininkių gretų.

Visoms trims komandoms išdalintas 40 000 Lt Lygos prizinis fondas bei visa puokštė rėmėjų dovanų. Krepšininkes ir šventės svečius linksmino skandalingieji „ŽAS“ bei berniukų choras „Varpelis“. Grožiu spindinčių krepšininkių veiduose neblėso šypsenos ir džiaugsmas.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close