„TonyBet“ žaidimas privertė žiūrovus pakilti nuo kėdžių (GALERIJA)

Sekmadienį Prienų „TonyBet“ sėkmingai pradėjo savo kelionę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalyje. Prienų sporto ir pramogų arenoje „TonyBet“ įveikė Utenos „Juventus“ rezultatu 88:70.

DSC_9511

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Į ketvirtfinalio rungtynes prieniečiai bei uteniškiai rinkosi vangiai, tačiau likus kelioms minutėms iki startinio švilpuko tribūnos jau buvo pilnos. Tie, kas čia atėjo, tikrai turėjo puikią progą pasigėrėti „TonyBet“ žaidimu. Juo pasidžiaugti atvyko ir pagrindinis komandos rėmėjas Antanas Guoga.

 

Kiekybė – ne kokybė

Rungtynes traumų išretinta „TonyBet“ komanda pradėjo žaidėjų skaičiumi kur kas menkesnė negu priešininkai. Tačiau pirmosios žaidimo minutės įrodė seną tiesą – kiekybė – ne kokybė. Šįkart pirmųjų taškų teko laukti 40 sekundžių, ir po energingo startinio spurto juos pelnė Utenos „Juventus“. Tik po poros sekundžių į šį „Juventus“ žingsnį atsakė Martynas Linkevičius – vienu metimu jis ne tik panaikino skirtumą, bet ir išvedė „TonyBet“ komandą į priekį 3:2. Šis akibrokštas suglumino abi komandas – daugiau nei minutę tęsėsi tik nesėkmingos atakos ir, rodos, artistiškas kamuolio praradinėjimas bei pražangos. Tačiau praėjus porai pirmojo kėlinio minučių prasidėjo tai, ko „Juventus“ komanda bei sirgaliai ilgai neužmirš. M. Linkevičius kartu su Mindaugu Lukauskiu savo taikliais metimais pradėjo varyti uteniškius į neviltį – 7:2. Dar po minutės „Juventus“ jau turėjo 3 pražangas, o skirtumas buvo 10:2. Įpusėjus pirmam kėliniui skirtumas dar labiau padidėjo – 13:2. Įspūdingas Laimono Kisieliaus dėjimas – ir jau 15:2. Negana to, dar labiau varydamas uteniškius į neviltį, L. Kisielius paleido taiklų „trejetuką“ – jau 18:2. Likus vienai su puse minutės uteniškiai pagaliau pralaužė „TonyBet“ gynybą ir pelnė dar du taškus, tačiau Vaidas Čepukaitis skirtumą vėl padidino – 21:4. Uteniškiai įmetė dar vieną dvitaškį, „TonyBet“ jiems atsakė tuo pačiu, ir aidint pirmojo kėlinio pabaigos švilpukui – 23:6.

 

Uteniškius klupdė ir pražangos

Antrasis kėlinys prasidėjo pražangomis, minutės pertraukėlėmis bei tolygiu žingsniavimu. Įtampa tarp komandų augo. Žingsnis po žingsnio „Juventus“ skirtumą pradėjo mažinti. Keletas „TonyBet“ klaidų ir skirtumas jau 26:12. Tačiau labai greitai vėl uteniškiams viskas apsivertė aukštyn kojomis ir skirtumas išaugo iki 33:14. Uteniškiai dar bandė sumažinti skirtumą (33:17), tačiau M. Lukauskis sirgalius pamaloninančiu dėjimu vėl padidino skirtumą – 35:17. O uteniškių pražangų skaitiklis judėjo kaip laikrodis – švieslentėje jau švietė skaičius 5, prie „TonyBet“ – 1. „Juventus“ skirtumą mažino labai lėtai, o „TonyBet“ vis rasdavo progą, galima sakyti, pasityčioti iš varžovų ir jų pastangas paversti niekais. Likus vienai antrojo kėlinio minutei, rezultatas buvo 39:26 prieniškių naudai. Dar po pusės minutės ir L. Kisieliaus puolimo – 41:26. Likus 6 sekundėms iki antrojo kėlinio pabaigos, „TonyBet“ vis tiek prasižengia dar kartą, o „Juventus“ komanda pelno vieną tašką, tačiau priešininkų džiaugsmu pasinaudojęs V. Čepukaitis per 6 likusias kėlinio sekundes sugeba paleisti dar vieną taiklų dvitaškį ir aidint švilpukui skirtumas – 43:27.

 

Skirtumas tik didėjo

Ilgosios pertraukos metu kartu su visuomet vykstančia loterija visus žiūrovus nusprendė pamaloninti Prienų kultūros ir laisvalaikio centro kolektyvai. „TonyBet“ sirgalius užkaitinusius „trapukiečius“ iš aikštelės išvijo tik trečiojo kėlinio švilpukas.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Juventus“ vėl bandė įbauginti „TonyBet“ krepšininkus ir žaidimu, ir savo sirgalių šėlsmu – 43:29. Bet M. Lukauskis toliau juos ignoravo – 46:29. Dar minutė žaidimo, ir rezultatas – 48:33. Įpusėjus trečiajam kėliniui – „Juventus“ sąskaitoje sparčiai augo tik pražangų skaičius ir skirtumas – 55:35. Likus mažiau nei vienai kėlinio minutei – 66:44. Tačiau per ją „Juventus“ dar spėjo nudžiuginti savo sirgalius taikliu dvitaškiu bei tritaškiu – 66:49.

 

Už gražias varžybas – sirgalių plojimai

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo tikrai nemažomis „TonyBet“ klaidomis – praėjus vos vienai minutei skirtumas sumažėjo iki 68:55. Dar po poros minučių – 70:57. „TonyBet“ vyr. treneris Virginijus Šeškus, matydamas komandos bandymus kurti naujus, dar nesuderintus derinius, puolimus bei vis dažniau tiesiog pametamus kamuolius, pradėjo šėlti. Panašu, kad sirgalių sirenų gausmą pranokstančios trenerio komandos bei netylūs komandos darbo įvertinimai padarė teigiamą įtaką krepšininkams, ir žaidimas bei rezultatas pradėjo vėl grįžti į senas vėžes. Kėliniui įpusėjus rezultatas buvo 76:57. Daugybė minutės pertraukėlių, pražangų, o skirtumas nekito. Likus 3 minutėms, skirtumas – 78:60. Tribūnose Prienų sirgaliai varžybas stebėjo jau stovėdamas ir džiugiai šaukdami. Kai nevilties apimtas „Juventus“ treneris, parėmęs galvą, jau nebežinojo, kuo keisti savo komandos žaidėjus, per tribūnas ritosi „TonyBet“ sirgalių banga. Iki rungtynių pabaigos likus dviem minutėms, skirtumas jau 81:60. Dar po minutės – 83:63. Po uteniškių spurto skirtumas sumažėjo – 84:70. Likus 15 sekundžių, Domantas Šeškus komandai pelnė dar du taškus – 86:70. Kova po „Juventus“ krepšiu, likusi viena sekundė, ir rezultatas – 88:70. Varžybų švilpuką palydėjo audringi Prienų sirgalių plojimai.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close