Prienų šilą naršė orientacininkai iš visos Lietuvos (GALERIJA)

Gegužės 3 d. Prienų šilą prie „Popierinės“ naršė daugiau kaip 400 orientacininkų iš visos Lietuvos. Čia vyko orientacinio sporto atviras Prienų čempionatas.

DSC_8290a

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Nuo pačio ryto švietusi saulė bandė vis labiau sušildyti starto laukiančius sportininkus. Nors pūtė iš ryto pakilęs šaltas vėjas, tačiau miške – prie starto linijos, užuovėjoje, buvo šiek tiek šilčiau.

Pusvalandį prieš pusiaudienį prasidėję startai dėl didelio dalyvių skaičiaus užsitęsė. Paskutinis orientacininkas startavo 14.30. Dalyviai turėjo įveikti įvairaus ilgio distancijas – nuo 2 iki 10 km. Orientuotis sekėsi ne visiems. Kai kurie, vos kirtę starto liniją, dar ilgai analizavo žemėlapį ir bandė įsitikinti, kad kitą punktą suras greitai.

 

Iš prieniškių moterų – vienintelė lyderė

Po varžybų paaiškėjo, kad iš prieniečių moterų geriausiai sekėsi „Šilo“ klubo orientacininkei Stasei Viningienei. 2,3 km distanciją ji įveikė per 1 val. 17 min. ir iškovojo pirmąją vietą M80 grupėje.

Merginų iki 12 metų (M12) grupėje startavusiai „Šilo“ orientacininkei Agnei Stravinskaitei šįkart sekėsi prasčiau ir ji finišavo tik penkiolikta. Lydere tapo Emilija Pociūtė iš Šilalės. Gabrielė Tirlikaitė iš Jurbarko užėmė antrąją vietą. Trečioje liko Orinta Laurinaitytė, taip pat iš Šilalės.

M14 grupėje nugalėtojos vardu džiaugėsi Judita Traubaitė iš Vilniaus. Antroje vietoje liko Saulė Bielevičiūtė iš Marijampolės. Trečia vieta teko tenkintis Rūtai Merkelytei iš Šilalės. Šioje kategorijoje besivaržiusiai „Šilo“ orientacininkei Sandrai Sabaliauskaitei taipogi nesisekė.

Merginų iki 16 metų (M16) grupėje trečiąją vietą iškovojo „Šilo“ atstovė Deimantė Motiejūnaitė, 4,7 km distanciją įveikusi per 42 min. 38 sek. ir nuo lyderės Agnės Juodagalvytės iš Vilniaus atsilikusi 47 sek. Antroji vieta šioje grupėje atiteko vilnietei Miglei Sušinskaitei.

M18 grupėje 6 km distanciją greičiausiai įveikė Anelė Kerpauskaitė iš Kauno. Finišą ji pasiekė per 53 min. 54 sek. Viktorija Gedgaudaitė iš Šilalės užėmė antrą vietą, o trečioje liko Karolina Špukaitė iš Šiaulių. Į dešimtuką pateko ir „Šilo“ orientacininkė Vilma Statauskaitė, nors ir pavėlavusi į finišą.

M20 grupėje greičiausia buvo Giedrė Domarkaitė iš Plungės. Ji 6 km įveikė per 58 min. 16 s. Antroje vietoje liko Dovilė Makselytė iš Alytaus, trečioje – alytiškė Monika Martušytė. „Šilo“ orientacininkė Paulina Stravinskaitė nuo lyderės atsiliko 21 min. 23 sek. Kartu su ja, vėluodama tik 2 sek. atbėgo „šilietė“ Ieva Gurvičiūtė. Dar vėliau finišą rado ir Julija Blažauskaitė.

Kai kuriose amžiaus grupėse dalyvių buvo mažiau nei prizinių vietų. Štai

merginų M21 grupėje vienintele dalyve ir nugalėtoja tapo Rasa Šarkelytė iš Alytaus.

M35 grupėje prizines vietas išsidalino visos trys dalyvės. Pirmoji atiteko Aistei Traubienei iš Vilniaus. Antroji, pavėlavusi 5 min. 54 sek., liko vilnietė Rasa Ivanauskaitė, o trečioji – alytiškė Agnė Paspirgėlytė.

M45 grupėje nugalėjo kaunietė Elena Žilovienė. Ji 4,7 km įveikė per 57 min. 12 sek. Antroji dalyvė vilnietė Natalja Davidenko nuo jos atsiliko tik 8 sek.

Čempionate dalyvavo ir vyresnio amžiaus moterų. M60 grupėje 4,1 km greičiausiai – per 44 min. 38 sek. – įveikė kaunietė Dalė Kireilienė. Antroje vietoje liko vilnietė Violeta Dūdienė, o trečioje – taip pat vilnietė, Laimutė Keinienė.

M65 grupėje Ona Skaisgirytė iš Vilniaus 3,2 km distanciją įveikė per 52 min. 9 sek. M70 grupėje Lidija Preišagalavičienė – per 1 val. 7 min. 36 sek.

 

Vyriausiam čempionato dalyviui – 92-eji

V12 grupėje greičiausias buvo Adomas Časas iš Vilniaus. Jis 2,2 km įveikė per 16 min. 13 sek. Nuo jo 1 min. 19 s. atsiliko panevėžietis Gytis Dauknys ir 1 min. 43 s. – šiaulietis Kajus Jaseliūnas. „Šilietis“ Pijus Maciulevičius nuo lyderio atsiliko penkiomis minutėmis.

V16 grupėje nenugalimas buvo Rokas Vaitkus iš Šiaulių. Jis 6,5 km įveikė per 49 min. 13 sek. Jam įkandin atskuodė vilnietis Pranas Germanavičius. Trečiąją vietą pavyko iškovoti „šiliečiui“ Rokui Lipnickui. Jis nuo lyderio atsiliko 9 min. 21 sek.

Kitose vaikinų grupėse prieniečių tarp lyderių nebuvo.

Vyrų V35 grupėje greičiausiu tapo Aidas Katarskis iš Šiaulių. Jis 7,3 km įveikė per 56 min. 15 sek. Antrąją vietą užėmė „Šilo“ orientacininkas Rimvydas Arlauskas. Jis nuo lyderio atsiliko 1 min. 43 sek. Trečiasis atbėgo Tomas Bogužinskas iš Kauno.

Kitose vyrų grupėse prieniečiai šiemet negalėjo džiaugtis laimėjimais. Bet džiugu, kad vyrams amžius irgi ne kliūtis sportuoti.

V60 grupėje lyderiu tapo panevėžietis Jonas Vilkelis. Antrasis atbėgo Kostas Dūda iš Rudaminos, trečiasis – vilnietis Mindaugas Šimanauskas (+5 min. 11 s.). V65 grupės čempionu tapo vilnietis Romualdas Kondratas.

Vyriausių orientacininkų grupėse dalyvių buvo minimaliai. V70 grupėje 4,1 km per 1 val. 14 min. 40 sek. įveikė kaunietis Jonas Gurvičius. V75 – vilnietis Vytautas Januškevičius 3,2 km įveikė per 45 min. 18 s., antras liko vilnietis Vincentas Valdas Dienys liko antras.

Vyriausiu čempionato dalyviu ir V85 grupės nugalėtoju tapo kaunietis Danielius Štaras. 92 metų orientacininkas 2,3 km įveikė per 1 val. 19 min. 26 sek.

 

Čempionato organizatorius, orientavimosi klubo „Šilas“ vadovas Audronius Deltuva džiaugėsi gražiu oru, sėkmingai praėjusiomis varžybomis bei sportininkais, kurie šįkart visi sėkmingai rado finišą ir nepasiklydo. Čempionato prizininkus apdovanojo gausus būrys rėmėjų, LR Seimo narių bei Lietuvos orientavimosi sporto federacijos prezidentas Donatas Kazlauskas.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close