Kai saulė atidavė spindulius žiemos vakaro vėsai, Jiezno miestelio gyventojai rinkosi pasiklausyti dainų apie meilę. Rodos, meilės patvirtinimas šiandien skambės dainų ir muzikinių kūrinių pavidalu. Kaip rūkas ir lietus liovėsi, užleidęs vietą vakaro saulės spindulių vėsai, taip Jiezno muzikos mokyklos renginys, pavadinimu ”Įsimylėję muziką”, turintis sąsajų su vasarį minima Meilės diena, tapo kasdienybės pragiedruliu taip bėgančiame ir skubančiame laike.

Kamerinis koncertas, kuriame pasirodė daugiausiai pagal muzikos mėgėjų ir išplėstinio muzikinio ugdymo programas Jiezno muzikos mokykloje besimokantys vaikai ir suaugusieji, savyje išlaikė meilės dvasią, subtilumą, papasakotą istoriją. Gitaros, smuikas, pianinas, fleita, akordeonas mokyklos mokinių – vaikų ir suaugusiųjų, rankose virpino žiūrovų širdis. Ypač smagu, jog šioje mokykloje savo malonumui muzikuojantys suaugusieji išdrįso pasirodyti ir viešai atlikti savo parengtus mėgiamus kūrinius, kai kuriems iš jų tai buvo pirmasis toks pasirodymas scenoje apskritai. Atliktos mokinių solistų dainos ir muzika jaudino salėje sėdinčius muzikos mylėtojus, taip pat ir koncerto pasiklausyti atvykusį Jiezno miestelio seniūną Algį Bartusevičių, galėjusį pasidžiaugti tokiu seniūnijos gyventojų įsiliejimu į kultūrinę veiklą.

Koncertą pradėjęs kūrinys ,,Meilės istorija”, atliktas dviem pianinais, skambėjo primindamas, kad meilės tema negali susidaryti iš vieno komponento,- jų turi būti du. Antras kūrinys – ( Dalios Kisielienės debiutas, mokytoja Laima Benokraitienė) ,,Pirmajai meilei” sujaudino kiekvieną sėdinti salėje. Daina atverė gilesnį, fundamentalesnį šio jausmo suvokimą.

Poilsiui atsikvėpti žiūrovus pakvietė Dainos ir Gabrielės gitarų duetas, atlikęs Elvio Preslio legendinę “Mylėk mane švelniai”. O akordeonu grojanti Kamilė atliko ištrauką iš ,,Rožinės panteros” ir mums priminė, kokia paslaptinga ir išdykaujanti gali būti meilė. Solistė Eitvilė atliko kažkada Danutės Neimontaitės sudainuotą lietuviškosios estrados hitą “Vėjas man pasakė”. Su šia daina moksleivė pasirodė ir šiųmetinėje “Dainų dainelėje” . Populiari daina skambėjo naujai, atrodė, kad buvo pirmą kartą išgirsta. Įpusėjus koncerto vakarui, suskambo Oksanos smuiku atlikta “Mėnulio upė” iš garsiojo Franko Sinatros repertuaro. Kai apie laiką žiūrovai buvo jau pamiršę, daina apie brandžią meilę iš Dalios Kisielienės lūpų žiūrovus paskandino į jausmų jūra, kaip tie vakaro saulės spinduliai užliejo viską savame kelyje.

Tęsdamas šią temą, Delianas skambino pianinu, atlikdamas ypač jausmingą kūrinį, populiarųjį “Amelijos valsą”. Vaikinas, besimokantis viso labo antrus metus, stebina išties puikiais savo pasiekimais. Ligitos ir Emilijos atlikta smuiko ir fleitos melodija tarsi padėjo išlaikyti harmoniją ir balansą meilės jausmų bangose. O Dalios ir mokytojo Arnoldo pagrota Andante tema iš P. Čaikovskio baleto ,,Spragtukas” lyg ir nukėlė mus į liūdesio laiką, kuris meilės nenugali. Koncertą užbaigė estrados klasika tapusi kompozitoriaus M. Noviko daina “Lauk manęs” , išjudinusi žiūrovus – visi džiaugsmingai pritarė kaip kas mokėjo. O mokytojų suvaidinta Dziedulio ir Bobulės meilės istorija visus prajuokino iki ašarų.

Įsiūbuoti meilės temos salėje turėjo baigti vakarą. Saulė pasitraukė, atėjo vakaras, pradėjo temti. Meilė kada nori ateina, kada nori išeina. Buvo daug plojimų. Buvo ir gėlių….Ateisiu ir į sekantį koncertą. Kviečiu miestelėnus pasisemti ir sutaurinti savo širdis dainomis ir muzika.

Nerijus Kisielius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close