Susipažino su policininko profesija

2014 m. vasario 25 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos 9a ir 10 klasių mokiniai dalyvavo profesinio veiklinimo išvykoje į Alytaus apskrities VPK Prienų rajono policijos komisariatą.

Komisariate mokinius pasitiko viršininkas Dainius Janavičius. Specialistas supažindino moksleivius su policininko profesija, šios profesijos suteikiamomis galimybėmis bei keliamais reikalavimais, taip pat informavo, kad šios profesijos galima mokytis Klaipėdos policijos mokykloje, Vilniaus Mykolo Romerio universitete, o artimiausiu metu policijos mokykla bus įsteigta Kauno rajone, Mastaičiuose.

Susitikimo metu policijos komisaras papasakojo, kokia yra policininko amunicija –ginkluotė, apranga, po to pravedė ekskursiją po patalpas – parodė šaudyklą, papasakojo apie sulaikymo izoliatorių. Mokiniai sužinojo, kad ekipažų automobilių aparatūra fiksuoja visus pareigūnų veiksmus, kad policininkams griežtai draudžiama peržengti įgaliojimų ribas.

Patrulių būrio vadas Juozas Pečiulis parodė, kaip veikia lazeris, guminė lazda, papasakojo, kada galima panaudoti pistoletą, antrankius, dujų balionėlį.

Mokiniai sužinojo, kad nuo 14 metų jie gali tapti jaunuoju policininko padėjėju. Tai sukėlė ypatingą mokinių susidomėjimą.

Susitikimo pabaigoje viršininkas visiems mokiniams įteikė prisiminimo dovanėles – po rašiklį.

 

 

„Revuonos“ pagrindinės mokyklos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close