,,Nešė paukščiai pavasarį“ į Klebiškį

Balandžio 20-ąją visi pajuto, kad į Klebiškio pagrindinę mokyklą tikrai atėjo taip ilgai lauktas pavasaris, nes ir mažieji, ir vyresnieji mokiniai bei mokytojai jį pasitiko su nuostabia švente ,,Nešė paukščiai pavasarį“. Renginio sumanytojai mokyklos direktorius Jonas Kirkliauskas, dėstantis gamtos dalykus, ir vyr. biologijos ir chemijos mokytoja Rita Kišonienė pasikvietė ir svečią – Prienų miškų urėdijos specialistą Kastytį Tarasevičių, kuris yra ne tik žemietis, bet ir mokęsis šioje mokykloje.
Šventei ruoštasi iš anksto. Belaukdami vėluojančio pavasario jau prieš kelias savaites mokiniai su technologijų mokytoju Antanu Romu Stabingiu pagamino 10 inkilų varnėnams ir įtaisė juos mokyklos teritorijos medžiuose. Mokyklos dešimtokai balandžio 18-ąją su mokytoja R. Kišoniene gerą pusdienį darbavosi rinkdami šiukšles Prienų miškų urėdijos Šilavoto girininkijos miške. Balandžio 19-ąją visų klasių mokiniai su mokytojais noriai prisijungė ir prie pavasarinės aplinkos tvarkymo akcijos ,,Darom 2012’’, kurios metu gražino ne tik mokyklos, bet ir kaimo aplinką. Kai kurie mokiniai, ypač penktokai ir aštuntokai, pasirodė esantys tikri darbštuoliai ir uoliai kibo į darbą.
Šventės metu mokytoja R. Kišonienė apibendrino nuveiktus darbus ir kvietė mylėti ir saugoti gamtą bei surengė viktoriną apie paukščius. Aštuntos klasės mergaitės suvaidino pamokantį spektakliuką iš gyvūnėlių gyvenimo, kurie išreiškė savo nerimą dėl aplinkos taršos. Šeštokai su septintokėmis parodė programėlę ,,Kurmiai pasakoja apie paukščius“, kurios metu mokiniai aktyviai spėliojo paukščių pavadinimus. Visi susirinkusieji taip pat turėjo galimybę atpažinti paukščius klausydamiesi tikrų jų balsų. Paaiškėjo, kad mokiniai žino nemažai paukščių pavadinimų, o paraginti direktoriaus Jono Kirkliausko ir išmokę daugybę onomatopėjų- paukščių garsų pamėgdžiojimų – vaikai parodė, kad lietuviai myli paukščius, ypač laukia sugrįžtančių gandrų ir mėgsta klausytis paukščių giesmių.
Gerbiamas svečias K. Tarasevičius papasakojo apie miškininko darbą, Prienų urėdijos miškus, rekreacines vietas. Dalindamas atvežtas dovanas- miško bičiulių kepuraites, kalendorius, knygas apie Prienų miškus – džiaugėsi, kad Klebiškyje yra tiek daug darbščių ir gamtą mylinčių vaikų ir pakvietė apsilankyti Prienų miškų urėdijoje bei kitose gražiose Prienų krašto vietose.

Mokytoja Giedrė Šavirienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close