Pašventinta Balbieriškio parapijos namų koplyčia

Praėjusių metų rugpjūčio 8-osios naktį kilęs gaisras visiškai suniokojo Balbieriškio Švč. Mergelės Marijos Rožančiaus parapijos bažnyčią ir vietos gyventojai liko be savo dvasingumo simbolio – maldos namų. Žmonės meldėsi prie buvusios bažnyčios esančiose patalpose, o vasario 23 dieną buvo pašventinta parapijos bendruomenės namuose įsikūrusi laikina maldos vieta – koplyčia.

 

Parapijos klebonas Remigijus Veprauskas prieš aukodamas šv. Mišias padėkojo visiems susirinkusiems bei aukomis ir darbais prisidėjusiems prie šių patalpų įrengimo parapijiečiams, o po to atliko šventinimo apeigas.

Nedidelė patalpa atrodo jauki, centre stovi nedidelis altorius – paveikslas, prie kurio aukojamos šv. Mišios. Ant sienos kabo vienintelis nelabai nukentėjęs nuo gaisro metalinis bažnyčios bokšto kryžius, išlietas 1885 metais.

Po šv. Mišių Balbieriškio bendruomenės pirmininkas Saulius Narūnas dėkojo bendruomenės žmonėms už vienybę, bendrumo jausmą ir nuoširdų darbą likviduojant gaisro padarinius bei įrengiant laikiną maldos vietą ir įteikė suvenyrus – statybines kabes, kurios simbolizuoja vienybę ir ilgaamžiškumą.

„Šiuos suvenyrus – kabes, laikančias sienojus, noriu padovanoti žmonėms, kurie atsiliepė į pagalbos kvietimą ir kuo galėdami prisidėjo, kad turėtume šiuos namus. Norime, kad ir ateityje žmonės neliktų nuošalyje ir prisijungtų prie ateities darbų bei iššūkių, kurie dar laukia“, – sakė S. Narūnas.

Pirmasis suvenyras buvo įteiktas savivaldybės merui Vytui Bujanauskui. Savivaldybės vadovas padėkojo Balbieriškio žmonėms, bendruomenei, seniūnijai ir klebonui už supratimą ir darbą, prikėlusį pastatą naujam gyvenimui. Be to, meras priminė, kad likviduojant ištikusios nelaimės pasekmes ateityje laukia dar labai dideli darbai – naujos bažnyčios statyba.

Seniūno pavaduotoja Sigita Ražanskienė taip pat dėkojo seniūnijos žmonėms už suteiktą pagalbą ir paprašė, kad ir ateityje pakviesti žmonės susirinktų padėti.

S. Narūnas suvenyrus įteikė seniūnijos gyventojams, tarp jų padėjusiam tvarkyti elektros darbus Rimui Švedui, taip pat UAB „Prienų butų ūkis“ atstovui Šarūnui, UAB „Strielčių lentpjūvei“, UAB „Mačiūnai“, kurie padėjo statybinėmis medžiagomis. Pasak bendruomenės pirmininko, visus gero žodžio vertus žmones sunku išvardyti, bet dar bus laiko visus prisiminti, nes dar laukia dideli darbai ir iššūkiai.

Baigiantis pamaldoms ir šventinimo ceremonijai klebonas palaimino visus susirinkusiuosius ir pakvietė pasivaišinti bendruomenės išvirta skania sriuba.

Stasė Asipavičienė

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close