Birštono sakralinio muziejaus edukacinę programą lydėjo sėkmė 15 – oje knygų mugė Vilniuje

Vasario 20 d. kaip kasmet Lietuvos sostinėje vyko penkioliktoji Knygų mugė. Puikus reginys, didelės galimybės pigiau įsigyti knygų.

Knygų mugėje dalyvauja Muziejų asociacijos muziejai su savo leidiniais. Malonu, kad šio stendo organizatorė Klaipėdos Jūrų muziejaus viešųjų ryšių specialistė NikaPuteikienėpakvietė dalyvauti Birštono muziejų. Gavę pakvietimą, pasiūlėme turimą edukacinę programą „Knyga – dvasios stiprybė“, kurią atnaujinome nauju praktiniu darbu – vaikai knygelę gaminosi skrebinimo būdu.

Žodis skrebinimas daug kam kelia įvairių asociacijų, nors tai -dekoravimo būdas naudojant iškarpas (anglų kalboje Scrapbooking- iškarpos, skiautelės). Pasitelkę įvairių spalvų ir tekstūrų popieriaus, lipdukų, blizgučių, audinių skiaučių bei kitų mažmožių sugebėsite itin meniškai įrėminti nuotrauką ar sukurti teminį albumą. Skrebinimas – unikalus būdas įamžinti savo nuotraukas, joms suteikiant nepakartojamos šilumos. Tai puikus užsiėmimas vaikams. Skrebinimas – tai nuostabus hobis. Skrebinti gali kiekvienas. Taigi – skrebukai – šilti, nepakartojami ir brangūs prisiminimų puslapiai.

Pristatyti edukacinės programos „Knyga – dvasios stiprybė“ į Knygų mugę vyko puiki Birštono muziejaus darbuotojų komanda: Birštono muziejaus direktoriaus pavaduotojas Vytautas Šeškevičius, muziejininkė – edukatorė Irma Kereišienė ir sakralinio muziejaus muziejininkė Daiva Valatkienė. Skrebinti prisijungė Žiežmarių gimnazijos mokinės, bei kiti knygų mugės svečiai. Visi liko patenkinti ir idėja, ir galimybe pasigaminti knygelę moderniu būdu. Nelikom nepastebėti ir kolegų: pasibaigus oficialiai paskirtam edukacinės pamokos laikui, skrebinti prisijungė Lietuvos muziejų asociacijos sekretorė, „Muziejininkystės biuletenio“ redaktorė Lolita Valužienė, Alytaus muziejaus direktorės pavaduotoja, Lietuvos teatro ir kino muziejaus darbuotojos….

Knygų mugėje svečiavosi Birštono savivaldybės merės pavaduotojas p. Juozas Aleksandravičius. Kaip sako liaudies išmintis: niekas nevyksta veltui – pasitvirtino. Aplankęs muziejų asociacijos stendą, kuriame darbavosi Birštono muziejus, merės pavaduotojas ne tik turėjo progą pavartyti atsivežtus prisiminimų albumus, susipažįstant su skrebinimo būdu, bet ir patalkino sugedus vienam mūsų skrebinimui naudojamų prietaisų. Ačiū už pagalbą.

Maloniai liko sužavėtas reginiu skrebinimo pamokoje Kultūros ministras Šarūnas Birutis, kuris sveikino ir linkėjo toliau sėkmingai vykdyti muziejaus veiklą.

Dalyvavimas Knygų mugėje su edukacine programa „Knyga – dvasios stiprybė“ manom, buvo didelė reklama mūsų veiklai. Viliamės, kad šią pamoką rinksis ne tik pradinių klasių vaikai, bet ir vyresnieji. Lauksime apsilankant.

Daiva Valatkienė

Birštono sakralinio muziejaus muziejininkė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close