Šokis – tai nauja galimybė

Pirmadienį į pirmąją šokio terapijos pamokėlę bendruomenės „Carito“ namuose susirinko Birštono onkologinių ligonių klubo „Viltis gyventi“ moterys. Apie tai, kas yra šokis, ką jis žmogui reiškia ir ką duoda, pasakojo šokio judesio trenerė Agnė Zinkevičiūtė, atvykusi iš Vilniaus.

Šokis – tai kūno kalba, tai žaidimas ar jausmų ir išgyvenimų išraiška. Nėra žmonių, nesugebančių šokti, kaip nėra nemokančių kvėpuoti. Net liaudies dainose dainuojama, kad „šoko vilkas, šoko lapė, šoko visi žvėrys, o tas kiškis beuodegis ir tas stipinėjo“. O ką kalbėti apie žmogaus galimybes, kuriomis išreiškiama savo individualybė ir emocijos.

Prieš užsiėmimą šokio judesio trenerė supažindino, kas tai yra šokis ir šokio terapija, parodė pirmuosius judesius, paaiškino, kaip juos atlikti.

Pasak šokių mokytojos, šokis – tai galimybė išbandyti ką nors nauja, dar nepatirta. Daugelį žmonių pats šokis, ypač dalyvaujant ir stebint kitiems, labai suvaržo, tačiau šokio judesio trenerė paaiškino, kad šokti galima (o gal reikia) užsimerkus, pasinėrus į savo mintis ir jausmus, ritmiškai judant pagal muzikos garsus.

Atrodo, jog šokio terapija patiko visoms moterims, kurios susidomėjusios atėjo į pirmąją pamokėlę. Šis užsiėmimas tinka kiekvienam, norinčiam pažinti save iš vidaus, išreikšti savo būseną žaismingu judesiu. Pasak šokių mokytojos Agnės, šokant galima interpretuoti, judėti pačiam priimtinu tempu bei unikaliais judesiais be griežtų taisyklių ar reikalavimų.

Kai tik prasidėjo šokis, dar buvo keletas sėdinčių ir stebinčių moterų, tačiau vėliau jos irgi įsijungė į bendrą šokį.

Onkologinių ligonių klubo „Viltis gyventi“ pirmininkė Anelė Pyragienė sakė, kad šis pirmas susitikimas su šokių mokytoja ir šokiais patiko visoms susirinkusioms moterims.

Daugiau užsiėmimų, kuriuos savanoriškai ves Agnė, bus balandžio mėnesį. Tikimasi, kad norinčiųjų dalyvauti bus dar daugiau.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close