Amatų diena „Dirbk ir baiki“ Klebiškio pradinio ugdymo skyriuje

Ilgais žiemos vakarais, kai lauke žvarbu ir šalta, kad laikas neprailgtų, galima prisiminti darbus, kuriuos dirbo mūsų seneliai: pynimą, audimą, siuvimą, lipdymą.

Senovėje žmonės dirbdami dainuodavo, mindavo minkles, mįsles, žaisdavo ratelius. Todėl artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo dienai Klebiškio pradinio ugdymo skyriuje buvo organizuota netradicinio ugdymo diena „Dirbk ir baiki“, kad vaikai išmoktų naujų darbų, išradingai panaudotų antrines žaliavas, išmoko kurti meninius darbelius.  Mokiniai buvo prisirinkę įvairių pakuočių, iš kurių savo klasėse pagamino robotus, žuvų akvariumus, miestą.  Priešmokyklinės ugdymo grupės mokytoja R. Marcinkevičienė mokė austi kilimėlius, dekoravo su plastilinu ir karoliukais vazeles, mokėsi taškymo technikos. I- III klasės mokytoja D. Žiobienė pradinukus mokė siuvinėti kilpiniu dygsniu ir šokti ratelius darbo tema. II- IV klasės mokytoja S. Arlauskienė priminė lipdymą iš spalvotos sūrios tešlos. Darbus dirbti padėjo socialinė pedagogė O.Mieldažienė ir logopedė V.Zablackienė.

Baigiantis pamokoms iš pagamintų darbelių mokiniai surengė parodą. Klebiškio pradinio ugdymo skyriaus vedėjas J. Kirkliauskas pasidžiaugė įspūdingais darbais, padėkojo vaikučiams ir jų mokytojoms už netradicinę dieną ir jų nuveiktus darbus.

Mokiniai bendraudami ir dirbdami drauge patyrė malonių įspūdžių, prasmingai praleido laiką. Vaikai džiaugėsi, kad išmoko naujų technologijos būdų, kuriuos pritaikys leisdami laisvalaikį namuose.

 

Pradinių klasių vyr. mokytoja Snieguolė Arlauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close