Šeima ir mokykla yra atsakingos už jaunosios kartos parengimą savarankiškam gyvenimui, bet mokykla yra pagrindinė socialinė veikėja, todėl ji turi išskirtinę galimybę užmegzti labai reikalingus ir reikšmingus partnerystės ryšius su tėvais. (S. Dapkienė, Šiaulių universitetas)

Atsižvelgiant į tai, kad mokyklos ir šeimos bendradarbiavimas yra vienas svarbiausių veiksnių, darančių teigiamą poveikį sėkmingam vaikų ugdymui(si), Balbieriškio pagrindinės mokyklos pradinėse klasėse buvo organizuota Atvirų durų diena. Pirmos klasės mokytoja Ramutė Švedienė, antrokų mokytoja Gražina Antanavičienė, trečios klasės mokytoja Irena Petraškienė, ketvirtokų mokytoja Aldona Krilavičienė bei priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Daiva Alaveckienė pakvietė tėvelius apsilankyti mokykloje.

Tėveliai dalyvavo įvairių dalykų pamokose bei priešmokyklinio ugdymo grupėje organizuotoje veikloje. Jiems buvo įdomu stebėti savo atžalų darbą pamokose, elgesį pertraukų metu, bendravimą su klasės draugais. Klasių mokytojos, taip pat anglų kalbą ir muziką dėstantys mokytojai dalykininkai Neringa Bindokaitė ir Saulius Kondrotas aptarė su tėveliais mokinių ugdymo(si) pasiekimus, lūkesčių, kurie kartu su mokiniais, tėveliais, mokytojais buvo numatyti mokslo metų pradžioje, įgyvendinimą. Kaip teigė tėveliai, lūkesčių numatymas skatina mokinius siekti geresnių ugdymo(si) rezultatų, ugdo atsakomybę, moko įsivertinti. Tėveliai palankiai vertino mokytojų vedamas konsultacijas mokiniams. Tai puiki galimybė vaikams pagilinti žinias, išsiaiškinti nesuprantamas temas. Apie teikiamą pagalbą mokiniams papasakojo logopedė Jolita Adamonienė.

Su tėveliais bendravo ir mokyklos direktorius Stasys Valančius. Jis pasidžiaugė aktyviu tėvų dalyvavimu Atvirų durų dienoje, aptarė švietimo politikos aktualijas, atsakė į tėvams rūpimus klausimus.

Apibendrinant tėvelių ir mokytojų mintis galima teigti, kad Atvirų durų diena – tai puiki proga pasidžiaugti mokinių pasiekimais, pasigėrėti vaikų padarytais darbeliais, piešiniais, jaukia klasių ir mokyklos aplinka, stiprinti bendruomeniškumą, bendradarbiauti sprendžiant iškilusias problemas.

Irena Petraškienė, Balbieriškio pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close