Nuo vaikystės dažnai girdėjome pasakojimą apie brolius, kurie taip dažnai pykdavosi, kad tėvas, norėdamas parodyti vienybės stiprybę, paėmė šluotražį. „Po vieną šapelį lengva perlaužti, o visą tvirtai surištą šluotą net galiūnui neįmanoma įveikti“, – pasakojo tėvas ir davė sūnums patiems tuo įsitikinti.
Prieš 23 metus vienybės tvirtybę įrodė Lietuvos žmonės, apsišarvavę vien tik tikėjimu ir drąsiai stoję prieš ginklus. Tada vienybė buvo tokia galinga, kad jokie stipruoliai nesugebėjo jos perlaužti, neįstengė įveikti. Šiandien vaikai klauso tų dienų atsiminimų lyg pasakos. Smalsios akys išduoda, kad jiems be galo įdomu klausytis žmonių, kurie patys dalyvavo tų nepamirštamų dienų įvykiuose. Susitikime su Skriaudžių mokyklos mokiniais Prienų tremtinių sąjungos pirmininkė Dalytė Raslavičienė kalbėjo ne apie baimę, šaltį ar nerimą. Ji prisiminė tik viltį, tikėjimą ir džiugesį. Tomis dienomis žmonės džiaugėsi, kad jų tiek daug, kad jie kartu ir yra vieningi. Veiverių Daumanto muziejuje moksleivius pasitiko muziejininkė Snieguolė Ditkevičienė. Susirinkę mokiniai vartė istorijos lapus klausydamiesi gyvų liudijimų apie jų tėvų išgyventas šaltas sausio dienas ir naktis. „Tada nejutome šąlančių rankų. Mus šildė supratimas, tikėjimas vieni kitais ir savimi“, – kalbėjo D. Raslavičienė. Salėje skambėjo tos pačios laisvės dainos kaip ir prieš 23 metus. Spindėjo vaikų akys garsiai dainuojant apie lietuviškus ąžuolus. Matant nuoširdžias vaikų šypsenas neblėso viltis, kad auga jauni ir atsakingi žmonės. Jie tiki ateitimi ir nori būti savo tautos ir savo krašto gynėjais. Vaikų akys lyg neužmirštuolių žiedai tikino, kad niekas nebus pamiršta. Mokytojos Reginos Budžiulienės pradinukai, kaip ir kasmet, paruošė muzikinę programėlę. Neužmirštuolių puokštėmis dalyvius papuošė Gražina Berezun. Gražūs seniūnijos renginiai susiliejo į bendrą visumą, kaip žvakių liepsnelės languose.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close