Skausmo lašais atminimas žibės

Sausio 13-oji visiems laikams įrašyta į mūsų tautos istoriją kaip Laisvės gynėjų diena.

Gimtosios žemės gynėjų niekuomet nepamirš tėvynė. Po žemės kauburėliais miega tie, kurie nesilenkė melui, tie, kurie troško laisvės.
Sausio 13-osios rytą Šilavoto seniūnijos, Laisvalaikio salės ir mokyklos languose sužibo žvakelės, simbolizuojančios atmintį ir vienybę prisijungiant prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“. 14 val. į Laisvalaikio salėje vykusią atminimo valandą „Skausmo lašais atminimas žibės“ susirinko nemažas būrys miestelio gyventojų, mokinių. Renginių organizatorė Saulė Blėdienė pakvietė visus prisijungti prie naujos iniciatyvos „Neužmirštuolė“, kurios esmė paraginti visus Lietuvos gyventojus per Laisvės gynėjų dieną į atlapą įsisegti ženkliuką – Neužmirštuolės žiedą. Gėlės žiedo simbolis pasirinktas norint parodyti pagarbą kovotojams už laisvę. Visiems renginio dalyviams buvo išdalinti Neužmirštuolės žiedai, kurie papuošė susirinkusiųjų krūtines.
Eiles apie sausio 13-osios įvykius, išgyvenimus ir laisvės troškimo viltis įtaigiai perteikė skaitovės Goda, Akvilė, Ieva, Diana ir Kristina. Rimti ir susikaupę susirinkusieji žiūrėjo dokumentinį filmą, kuriame apie Sausio 13-osios įvykius pasakojo Lietuvos televizijos žurnalistė Eglė Bučelytė. Būtent ji tą lemtingąją naktį, prieš užimant televizijos bokštą, iš televizijos studijos perdavė paskutines žinias. Po filmo peržiūros mintimis apie tų dienų įvykius pasidalino Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė. Šilavoto pagrindinės mokyklos mokytoja Danutė Dainienė su jauduliu prisiminė tą Sausio 13-osios naktį, kai niekas netikėjo, kad į beginklių žmonių minią pradės važiuoti tankai ir bus neišvengta aukų. „Turime būti dėkingi Laisvės gynėjams, nes nieko žmogui nėra brangiau už laisvę, kuri suteikia galimybę gyventi, galvoti ir kurti laisvai“, – kalbėjo mokytoja D. Dainienė.
Padėkos žodį tarusi renginių organizatorė palinkėjo būti neabejingiems savo krašto istorijai ir niekada nepamiršti įvykių, nulėmusių mūsų šalies ateitį.

Saulė Blėdienė,
kultūros renginių organizatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close