Socialinio draudimo įmokų pasikeitimai šiemet nežymūs

Šiemet esminių pokyčių, susijusių su valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimu, nėra. Buvo sumažintas vienas nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų draudimo įmokų tarifas juridiniams asmenims ir iki 2015 m. pratęstas kai kurių lengvatų galiojimas gyventojams.

Primename, kad, atsižvelgiant į rizikingumą, įmonių mokamoms nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įmokoms taikomi keturi skirtingi tarifai.

Nuo šių metų pakeistas tik II įmonių grupės tarifas. Jis sumažėjo nuo 0,42 proc. iki 0,37 proc. I, III ir IV draudėjų grupių tarifai lieka tokie patys, atitinkamai 0,18 proc., 0,9 proc. ir 1,8 proc. Sužinoti, kokiai grupei priskirta viena ar kita įmonė, galima internete, adresu:

http://www.sodra.lt/draudeju_portalas/imoku_mokejimas/imoku_tarifai.

Iki 2014 m. pabaigos Seimas pratęsė socialinio draudimo įmokų lengvatą mažųjų bendrijų, ūkinių bendrijų nariams ir individualių įmonių savininkams.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, mažųjų bendrijų narių, ūkinių bendrijų narių ir individualių įmonių savininkų socialinio draudimo įmokas privalu mokėti nuo faktiškai asmeniniams poreikiams išsiimamų lėšų.

Taip pat primename, kad nuo 2014 m. pradžios įsigaliojo nauja pensijų kaupimo sistema. Gyventojai gali papildomai kaupti pensijai prisidėdami 1 proc. dydžio draudžiamųjų pajamų įmoką ir gauti papildomą įmoka iš valstybės biudžeto.

Darbdaviai apie tokius darbuotojus informuojami internetu, per elektroninę draudėjų aptarnavimo sistemą (EDAS).

Asmenys, kurie gauna pajamas pagal autorines sutartis, iš sporto veiklos ar iš atlikėjo veiklos ir nėra susiję su draudėju darbo santykiais, informaciją apie savo dalyvavimą pensijų kaupime privalo draudėjams teikti patys.

Savarankiškai dirbantys asmenys apskaičiuoti papildomą 1 proc. įmoką ir ją pervesti „Sodrai“ kartu su socialinio draudimo įmokomis turės patys.

 

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos

Komunikacijos ir tarptautinių ryšių skyrius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close