Lietuva perdavė Ukrainai šarvuočius M577

Lietuva toliau teikia nenutrūkstamą karinę paramą Ukrainai – balandžio 23 d. kariaujančią šalį pasiekė Ukrainos kariuomenei skirti šarvuočiai M577.

Lietuva, reaguodama į Ukrainos prašymus, šiemet jau pristatė 155 mm amunicijos, šarvuočių M577, antidronų sistemas, žiemos sezonui reikalingą įrangą ir šiltų rūbų komplektų, prieštankinio granatsvaidžio „Carl Gustaf“ šaudmenų, nuotolinio detonavimo sistemų RISE-1, generatorius, dalimis išardytą lengvąjį atakos lėktuvą L-39ZA „Albatros“ ir kitą paramą.

Lietuvos parama Ukrainai – ilgalaikė ir jau siekia vieną milijardą eurų. Lietuva Ukrainai suteikė karinės paramos, kuri siekia apie 610 mln. eurų. Per šiuos metus jau suteikta paramos už maždaug 84 mln. eurų, siekiama, kad tokia paramos dinamika išliktų ir toliau.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close