Artėjant vienai gražiausių ir prasmingiausių metų švenčių – šv. Kalėdoms – apžvelgiame nuveiktus darbus, prisimename reikšmingiausius metų įvykius.

Nevarginsiu Jūsų ilgomis ataskaitomis, nevardinsiu, kiek žmonių problemų pavyko išspręsti, kiek gražių iniciatyvų paremta ar kiek kartų dalyvauta įvairiuose renginiuose. Tai kasdienis darbas, kurį, manau, atlieka kiekvienas Seimo narys.

Prieš didžiąsias šventes noriu pasidžiaugti kartu su dviejų mokyklų bendruomenėmis. Dar praėjusių metų pradžioje dėl problemų, iškilusių po mokyklų tinklo pertvarkos, daug diskutavau su Prienų ,,Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktore I. Balčiukyniene, mokytojais, tėvais. Šios mokyklos bendruomenei teko daug iššūkių. Rugsėjo pradžioje nepatvirtinus dviejų penktų klasių komplektų, įtampą patyrė tėvai, sumažėjo mokytojų darbo krūviai, o mokyklos administracija sulaukė ne vieno Prienų rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vizito. Nerimą taip pat kėlė nebaigta mokyklos renovacija, kuriai užbaigti reikėjo dar apie milijoną litų. Dėl mokyklos renovacijos kreipiausi į švietimo ir mokslo ministrą, ministerijos investicijų skyrių. Tik po ilgų diskusijų ir svarstymų turime rezultatą, kuris, manau, pranoko lūkesčius: 930 tūkstančių litų –  tokia yra simbolinė kalėdinė dovana, labai reikalinga visai šios mokyklos bendruomenei.

Dar viena mokykla, kuri vis dažniau atsiduria po padidinamuoju stiklu – Jiezno gimnazija. Apie šios mokyklos renovacijos ypatumus, kelius ir klystkelius buvo kalbama LRT laidoje ,,Specialus tyrimas“, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Džiaugiuosi, kad didelių pastangų, susitelkimo ir netgi žiniasklaidos dėka buvome išgirsti. Pavyko įtikinti Švietimo ir mokslo ministeriją ir jau kitų metų biudžete šios mokyklos renovacijai bus skirta 70 000 litų, o  2015 m. planuojama ją užbaigti.

Siekdamas, jog tokios džiugios naujienos aplankytų ne tik šias dvi įstaigas, noriu paprašyti, kad Prienų rajono savivaldybės vadovai būtų supratingi ir anksčiau kreiptųsi į Lietuvos Respublikos Seimo narius, kurie kandidatavo šioje rinkiminėje apygardoje. Manau, kad į rajono problemas gilinasi ir Seimo narys Sergejus Jovaiša, kurio kompetencija ir išmanymas taip pat gali būti naudingi mūsų krašto žmonėms.

Noriu pažymėti, kad tik lapkričio 15 d. buvo gautas vienas oficialus raštiškas kreipimasis iš Prienų rajono savivaldybės  administracijos direktoriaus A. Marcinkevičiaus. Buvo prašoma padėti tarpininkauti ieškant finansavimo galimybių investiciniams projektams Prienų rajone įgyvendinti. Tačiau toks kreipimasis pavėluotas, nes biudžetas jau faktiškai buvo suformuotas. Dar vasario mėnesį aš asmeniškai kreipiausi į Prienų rajono savivaldybės administraciją ir klausiau, kokia pagalba, investicijos reikalingos Prienų rajonui.

Manau, kad ateinantys 2014 metai bus dalykiškesni, darbingesni bei produktyvesni, nes tik sistemingas planavimas, problemų sprendimas kartu, susėdus prie apskrito stalo bendrai diskusijai, gali duoti rezultatų. Manau, tikrai svarbu, kad šio krašto žmonės gyventų patogiai, saugiai ir oriai.

 

Lietuvos Respublikos Seimo narys             Vytautas Kamblevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close