Reali galimybė sutramdyti šilumininkus

 Šią savaitę įvykusiame Seimo plenariniame posėdyje po pateikimo buvo pritarta Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio siūlomoms Šilumos ūkio įstatymo 25 straipsnio ir atitinkamas Civilinio kodekso pataisom, kuriomis siūloma apginti daugiabučio namo savininkų interesus ir užkirsti kelią šilumos tiekėjų savivalei, teikiant nepagrįstas sąskaitas už bendrojo naudojimo patalpų šildymą tais atvejais, kai patalpos yra visai nešildomos.

 

Ši problema yra itin aktuali Lietuvos gyventojams: šildymo sąskaitos už gyvenamąsias patalpas kiekvieną žiemą vis muša naujus rekordus. Daugiabučių namų gyventojų kišenes dar labiau patuština mokestis už bendrojo naudojimo patalpų, kurioms priskiriami rūsiai, laiptinės, koridoriai, sandėliai ir kitos patalpos daugiabučiame name, šildymą. Išimtiniai atvejai yra tie, kuomet daugiabučių namų gyventojai yra priversti mokėti už bendrojo naudojimo patalpas netgi tais atvejais, kuomet jos yra visiškai nešildomos, kadangi yra atjungta visa šildymo sistema. Suprantama, kad dar vienas papildomas mokestis už paslaugą, kuri yra netiekiama, kelia didelį pasipiktinimą gyventojų tarpe.

Seimo nariui R. Žemaitaičiui ši gyventojų problema taip pat žinoma, dėl to buvo inicijuotos atitinkamų įstatymų pataisos, kuriomis siūloma netaikyti apmokėjimų už bendrojo naudojimo patalpas, kuriose šildymo sistema yra atjungta. Atsirado reali galimybė, kad daugiabučių namų savininkų finansiniai interesai bus apsaugoti ir bus užkirstas kelias šilumos tiekėjų savivalei, teikiant nepagrįstas sąskaitas už nešildomas bendrojo naudojimo patalpas.

Gintarė Spudytė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close