Rudeninė karuselė sukosi Birštono scenoje

Lietingą šeštadienio popietę Birštono kultūros centras smagiai šurmuliavo. Mokytojos Lijanos Stakauskaitės iniciatyva čia startavo populiariosios muzikos festivalis „Rudeninė karuselė“.

Renginio pradžioje buvo pristatyta vertinimo komisija: Lietuvos edukologijos universiteto muzikos katedros docentė daktarė Rasa Kirliauskienė, Lietuvos edukologijos universiteto muzikos katedros dainavimo dėstytoja lektorė Vaiva Jucevičiūtė-Bartkevičienė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dainavimo dėstytoja docentė Zita Grigienė bei respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė, televizijos projekto „Lietuvos balsas“ antrosios vietos laimėtoja, prieniškė Giedrė Smolskaitė.

Buvo paminėti ir šio gražaus jaunatviško renginio rėmėjai: Seimo narys Andrius Palionis, J. Palionio paramos ir labdaros fondas, VšĮ „Tulpė“, UAB „Mineraliniai vandenys“, Birštono savivaldybė, R. Vilkienės individualios veiklos įmonė, UAB „Ernas“, Birštono TIC, Birštono kultūros centras, N. Beleišienės individualios veiklos įmonė, UAB „Kauteksa“, svečių namai „Audenis“, sanatorija „Versmė“ ir laikraštis „Krašto vitrina“. Susirinkusius jaunuosius atlikėjus ir jų vadovus pasveikino Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius.

Pirmieji scenoje pasirodė Birštono vienkiemio darželio mokyklos popchoro „Spygliukai“, vadovaujamo mokytojos L. Stakauskaitės, dainininkai, kurie padainavo nuotaikingas daineles „Ožiukai“ ir „Baravykas“. Šios mokytojos parengti festivalyje gražiai pasirodė ir Birštono kultūros centro mažųjų studijos „Perliukai“ (daina „Du nykštukai“), Birštono vokalinė studijos „Crazy Do“ dainininkai (daina ir šokis Rudeninis lietus“) bei solistės Elzė Bisikirskaitė, atlikusi dainą „Vabalai ir muilo burbulai“, ir Greta Turčinavičiūtė, padainavusi dainelę „Debesys“.

Žiūrovus ir klausytojus pradžiugino mažos, bet jau žinomos dainininkės iš Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos, respublikinio konkurso „Tramtatulis“ laureatės Gabrielės Zabulytės padainuota dainelė „Tuk tuk širdele“ (vadovė Vida Ksenzovienė) bei Dovilė Deveikytė ir Karolina Kasteinevičiūtė, kurias dainavimo moko vadovė Rasa Kaušiūtė. Scenoje pasirodė ir keletas vadovės Jūratės Maziliauskienės mokinių: studijos „TIKS“ solistė Gerda Rupšytė, atlikusi „Rescue me“, Gytis Žitkauskas ir Gerda Rupšytė, atlikę dainą „Pakeisčiau save“, Evelina Jančytė su daina „Aš skubu“ ir kt. Scenoje matėme ir Kėdainių kultūros centro vadovės Daivos Mikutienės parengtus duetus, pop chorus.

Atėję pasiklausyti festivalio dalyvių koncerto galėjo pasidžiaugti reta galimybe pasiklausyti čia koncertuojančių tituluotų jaunųjų atlikėjų dainavimo. Į Birštoną atvyko jaunieji atlikėjai iš Ignalinos, Vilniaus, Kėdainių, Utenos ir Kėdainių miestų ir savivaldybių.

Šio festivalio pasirodymus vertino komisija. Gabrielė Zabulytė pelnė nominaciją „Už puikų pasirodymą“, Birštono KC mažųjų studija „Perliukai“ – „Už sceninį įvaizdį“, „Mažieji kiviukai“ – „ Už sceninį judesį“, solistė Gabrielė Rimšaitė – „Už originalumą ir interpretaciją“, pop grupė „Aušra“ – „Už originalumą“, Gytis Vitkauskas (studija TIKS) – „Už profesionalų pasirodymą“, Danielė Deveikytė  – „Už originalumą ir interpretaciją“, pop choras „Pumpurai“ – „Už originalumą ir interpretaciją“, Ieva Pleškutė – „Už originalumą ir interpretaciją“, Birštono KC pop grupė „Crazy Do“ – „Už išjaustą dainos charakterį“, pop choras „Pumpurėliai“ – „Už nuotaikingą pasirodymą“, Eglė Bartasiūnaitė – „Už puikų pasirodymą“, duetas  „GreDa“ – „Už profesionalų pasirodymą“, birštonietė Elzė Bisikirskaitė – „Už originalumą“, pop choras „Sapnas“ – „ Už puikų pasirodymą“, studijos „TIKS“ duetas (Gytis Žitkauskas ir Gerda Rupšytė) – „Už nuoširdų atlikimą“.

Po festivalio buvo įteikti diplomai ir padėkos visiems dalyviams ir jų vadovams.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close