Irkluotojas Evaldas Petraška laimėjo medalį

Rugsėjo 28 d. Lenkijos mieste Bydgošč vykusioje Tarptautinėje irklavimo regatoje „Wielka Wioslarska o puchar brdy“ Lietuvos jaunių irklavimo rinktinės sudėtyje aštuonvietėje valtyje irklavęs birštonietis Evaldas Petraška 8 km ilgio trasoje su bendraamžiais iš Klaipėdos ir Vilniaus iškovojo III vietą. Šioje irklavimo regatoje dalyvavo Lenkijos, Rusijos, Lietuvos, Azerbaidžano aštuonviečių valčių komandos.

Evaldas Petraška irklavimo treniruotes pas Vytautą Domarką lanko jau penkerius metus. Pasak trenerio, Evaldas yra vienas iš jaunųjų lyderių, galintis pasiekti rezultatų.

– Buvo minčių prasimušti į pasaulio jaunių čempionatą, tačiau reikia didesnio sportininko svorio. Kitais metais, kai pereis į kitą amžiaus grupę, kurioje yra svorio kategorijos, bus galima tikėtis ten patekti, – sakė V. Domarkas.

Lietuvos jaunių rinktinėje su kitais vienmečiais geriausiais irkluotojais Evaldas treniruojasi ir dalyvauja varžybose jau porą metų. Treniruočių bazė yra Trakuose. Evaldas yra aktyvus sportininkas, dalyvaujantis daugelyje miesto sportinių renginių.

Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys pasidžiaugė, kad Evaldas matomas ir bėgimo, ir slidinėjimo varžybose, yra gerai fiziškai pasirengęs.

Kalbėdamas apie savo auklėtinį V. Domarkas pažymėjo, kad Evaldas turi kantrybės ir užsispyrimo. Juk irklavimas yra sunki sporto šaka, reikalaujanti daug fizinių jėgų.

V. Domarkas užaugino ne vieną gerą irkluotoją. Tačiau tie, kurie nori siekti karjeros, treniruotes tęsia kitoje vietoje. Dalis pasitenkina pasiektais rezultatais, sustiprėjusiais raumenimis ir geru sportiniu pasirengimu.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close