Konstitucijos egzaminas Birštono savivaldybėje

Jau šeštą kartą Konstitucijos egzaminą laiko norintys pasitikrinti žinias savivaldybių gyventojai. Spalio 1 dieną Birštono savivaldybės didžiojoje salėje vyko pirmasis Konstitucijos egzamino etapas, kuriame dalyvavo 8 Birštono savivaldybės gyventojai, daugiausia administracijos darbuotojai.

Susirinkusiuosius pasveikino Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius ir pats sėdo atsakinėti į testo klausimus.

Kaip ir ankstesniais metais, dalyviams reikėjo atsakyti į 30 testo klausimų. Teisingai atsakę į ne mažiau kaip 25 testo klausimus, įgijo teisę dalyvauti antrajame etape.

Antrajame Konstitucijos egzamino etape, kuris vyks spalio 15 dieną 12 valandą, dalyviams teks atsakyti į 19 testo ir vieną atvirą klausimą. Konkurso dalyvių darbus vertins speciali kompetentingų ekspertų komisija. Nugalėtojais taps teisingai į daugumą klausimų atsakę dalyviai. Laimėtojai bus apdovanoti spalio 29 d. Prezidentūroje.

Birštoniečių atliktus testus vertino komisija: Savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyriaus vedėja Aušra Slavinskienė, vyr. specialistė Roma Urbonienė ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Komisijai įvertinus egzamino užduotis, paaiškėjo, kad į antrąjį turą pateko Birštono savivaldybės tarybos sekretorė D. Adamonytė ir Biudžeto skyriaus vyriausioji specialistė A. Bunevičienė.

Egzamino globėja – LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, egzamino iniciatorius ir organizatorius – LR Teisingumo ministerija, partneriai: Vilniaus Universiteto Teisės fakultetas, Akademinė kredito unija, DPD Lietuva, informaciniai partneriai: naujienų portalas „Delfi“, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close