Praėjusį penktadienį Prienų krašte nuvilnijo abiturientų išleistuvių banga. Su savo mokyklomis atsisveikino per pustrečio šimto dvyliktokų. Jiezno gimnazija išleido 64-ąją laidą, brandos atestatus įteikusi 26 abiturientams. Veiverių gimnaziją baigė 41 dvyliktokas, kurių atestate įtašyta „68-oji laida“. Stakliškių vidurinei mokyklai tai buvo 54-oji laida, abiturientų būrelis negausus – tik 22 jaunuoliai. Prienų „Revuonos“ vidurinė mokykla  atsisveikino su 33-iosios laidos 37 dvyliktokais. Tai priešpaskutinė mokyklos laida… Jaunyste tryško Prienų „Žiburio“ gimnazijos 88-oji laida. Ją baigė net 133 abiturientai.

Laida ypatinga. Laikydami valstybinius egzaminus abiturientai gavo net devynis šimtukus. Ypač pasižymėjo Rytis Tarasevičius, surinkęs tris šimtukus (iš lietuvių k., biologijos ir chemijos). Šimtukais įvertintos Justinos Bražiūnaitės lietuvių kalbos ir istorijos egzaminų žinios. Po šimtuką iš lietuvių kalbos gavo Milda Basakirskaitė, Viktorija Grybauskaitė, iš istorijos – Rugilė Jonykaitė ir Martynas Langis. O Jonui Ražanskui iki trijų šimtukų pritrūko tik  trijų balų – trys egzaminai buvo įvertinti  po 99 balus! Šiems bei dar trylikai gimnazistų atestatus su pagyrimais įteikė Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

– Kai turėsite  bene svarbiausio  gyvenimo kelio  dokumentą, pasičiupkite jį tvirtai, pasidėkite saugiai ir atšvęskite taip, kad viską prisimintumėte, – šmaikštavo  ministras.

Gimnazijos direktorė  Irma Šneiderienė neslėpė džiaugsmo šaunia laida, kuri jai, kaip direktorei, yra ir pirmoji laida.

–Jūs pranokote visus mūsų lūkesčius ir galite nusilenkti savo mokytojams. Tikiu, kad dar čia  sugrįšite mintimis, širdimi, savo vaikais vedini. Mes lauksime jūsų sugrįžimo po gyvenimo tiesų  pažinimo, – lyriškai nusiteikusi kalbėjo direktorė.

Gėlių puokštėmis, padėkomis pagerbtos abiturientų auklėtojos – Audronė Ramančiuckienė, Virginija Baronienė, Vilija Juodsnukienė, Irena Mažeikienė, Roma Ruočkienė. Padėkos išsakytos ir mokytojoms, kurių moksleiviai gavo šimtukus: Levutei Karčiauskienei, Virginijai Šiugždinienei, Džiugintai Gaigalienei, Danutei Padvelskienei, Vilijai Juodsnukienei, Snieguolei Vanžodienei, Irenai Teišerskienei, Audronei Ramančiuckienei.

Gimnazijos abiturientus ir mokytojus sveikino Prienų rajono savivaldybės vicemerė Loreta Jakinevičienė, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas, Prienų r. tarybos narys Vytautas Kamblevičius ir kiti. Tėvelių vardu padėkos žodį tarė abituriento Dominyko Pilipavčiaus tėveliai. „Ačiū“ mokytojams tarė ir abiturientai.

„Galbūt šiandien/ Galbūt rytoj/ Tu čia surasi mane/ Bet negaliu likti ilgiau/ Ir tik dainoj būsim drauge“, –  skambėjo gimnazijos himno, kurį atsisveikinant sudainavo 88-osios laidos gimnazistai, žodžiai.

 Švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius penktadienį dalyvavo ir Veiverių gimnazijos brandos atestatų įteikimo šventėje.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close