Mero taurę išsivežė pasaulio vicečempionas

Pirmą kartą Prienuose taip pat ir Lietuvoje surengtame tarptautiniame veteranų stalo teniso turnyre triumfavo ir Prienų r. savivaldybės mero Vyto Bujanausko taurę laimėjo Georgijus Rubinšteinas iš Rusijos. Jo pergale abejojančių nebuvo – tai pasaulinio lygio žaidėjas, su savo porininku Sergejumi Saveljevu dvejetų varžybose yra iškovojęs  vicečempiono titulą. Prieniškiai R. Preikša, B. Žukas, V. Jaruševičius ir balbieriškietis V. Juškelis liko be apdovanojimų, bet vyrai buvo patenkinti, nes turėjo progos save išmėginti, pažiūrėti, kaip žaidžia meistrai. Jų čia buvo ne vienas ir ne du.

Varžybomis patenkinti ir pagrindiniai organizatoriai: Prienų KKSC stalo treneris Linas Žilevičius ir sporto magistras, atletinio rengimo treneris Egidijus Visockas. Per pusmetį surengti tokio aukšto lygio turnyrą, kartu vesti ir seminarą su autoritetingais lektoriais, surasti rėmėjų, paruošti salę, suorganizuoti nakvynę ir t.t. nebuvo lengva. Viskas pavyko, praėjo puikiai, nors paplušėti teko neskaičiuojant valandų. Nuotaikingas turnyro atidarymas, jauki arena, graži gamta gerus įspūdžius paliko ir svečiams. Jie atvyko ne tik iš įvairių Lietuvos kampelių, bet ir Rusijos, Baltarusijos, Latvijos. Prie 16 teniso stalų susirungė 79 žaidėjai. Sportininkai varžėsi trijose amžiaus grupėse – nuo 39 iki 49, nuo 49 iki 59 ir nuo 59 metų. Gausiausia buvo pirmoji grupė. Prieniškiai žaidė paguodos turnyre. Prie teniso stalų teisėjavo šios sporto šakos pradedantieji.

Ką Prienams reiškia tokios varžybos, net klausti nereikia. Tai reklama miestui, mūsų moderniai ir jaukiai arenai, stalo teniso populiarinimas. Jau galvojama, kad šaunu butų, jei pavyktų tokius turnyrus  rengti kasmet. Tam  pritaria  ir vienas iš organizatorių, kurio dėka į Prienus suplūdo daug garsių tenisininkų, Lietuvos stalo teniso asociacijos „Vienuolika“ prezidentas Ramūnas Vozgirdas. Jis buvęs prieniškis, dar1983 m. kartu su Linu Žilevičiumi ir Kastyčiu Klimaičiu stalo teniso varžybose  gynęs Prienų garbę. Ramūnas Vozgirdas pastaruoju metu gyvena Kaune, yra dažnas tarptautinių varžybų dalyvis, ne kartą iškovojęs Lietuvos veteranų čempiono vardą. Reitingų lentelėje, kurioje įskaitomi ir jauni sportininkai, Ramūnas – 46. Vyras labai džiaugiasi nauja arena – čia stalo tenisą žaisti labai smagu.

Sovietmečiu Prienuose stalo tenisas buvo  labai populiarus. Laikui bėgant šios sporto šakos populiarumas sumažėjo. Laimei, kelių entuziastų  pastangomis šiemet tenisas pradėjo keltis iš užmaršties. Treneris L. Žilevičius jau turi dvi grupes. Stalo teniso treniruotes lanko 28 vaikai. Jauniausiems – šešeri metai, vyriausiems – keturiolika. Kitais metais planuojama atidaryti ir meistriškumo ugdymo mokyklą.

 

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close