Alkoholio mėgėjai okupuoja Zodiako parką

Zodiako parkas jau keleri metai yra jaunų mamyčių ir jų mažųjų susitikimo, susipažinimo ir bendravimo vieta. Kasdien, ypač vasaros vakarais, ant suoliukų  ir pievelėse įsikurdavo krykščiantys vaikai ir patarimais besidalinančios mamos. Prasidėjus rudeniui, vaikų krykštavimas nutilo. Mat parke įsikūrė mėgstantys gamtoje išgerti asmenys.

 

Jau rugpjūčio vakarais suoliukas, esantis prie tako, jungiančio buvusią „Nemuno“ mokyklą ir senąsias Prienų kapines, dažnokai būdavo užimtas parko lankytojų, į pasaulį žvelgiančių nelabai blaiviomis akimis. Nuo jų sklindantis kvapas ir tvyranti netvarka bei šiukšlės abejoti neleido: „Nemuno“ mokyklos kiemelis, jau metai laiko niokojamas šių ar kitų alkoholio „šlovintojų“, matyt, pasidarė nebeįdomus. Apžiūrinėti ir užkabinėti praeives yra linksmiau.

Alkoholio piligrimai yra migruojantys, neretai „Iki“ parduotuvės sienos juos užstoja nuo pravažiuojančių policijos ekipažų, todėl kas vakarą juos galima sutikti vis kitoje vietoje. Kurgi nejudėsi! Ir apgirtusiam nemalonu šiukšlyne, net jei ir pats tą šiukšlyną „sukūrė“.

Redakciją pasiekė jaunųjų mamų skundai, kad dabar šiose vietose vaikščioti jau ne tik kad nemalonu, bet ir baisu.

Alytaus apskr. VPK Prienų PK Organizacinės grupės vyresnysis specialistas Arūnas Malinauskas patikino, kad alkoholį vartoti viešoje vietoje draudžiama. Gavus pranešimą į jį yra reaguojama ir pažeidėjai būna nubausti. Pasak jo, dėl girtavimo „Iki“ parduotuvės apylinkėse pranešimų negauta. Apie daromus nusikaltimus  liudininkai praneša labai vangiai. Jeigu daromas nusikaltimas, reikia apie jį pranešti, neatsižvelgiant į tai, ar šis pažeidimas trukdo liudininkui, ar ne. A. Malinausko teigimu, nesunku surinkti bendrosios pagalbos centro telefoną 112 ir pranešti apie pastebėtą pažeidimą. Tik gavę operatyvią informaciją, policijos pareigūnai galės operatyviai į ją reaguoti.

Redakcija primena, kad daug nusikaltimų padaro neblaivūs piliečiai. Todėl  pranešdami policijai ir užkirsdami kelią alkoholio vartojimui viešoje vietoje, Jūs galbūt išgelbėsite savo turtą ar net gyvybę.

„Naujojo Gėlupio” informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close