Prienų „Žiburio“ gimnazijoje paskelbtas netikras pavojus

Siekiant apsaugoti visuomenę nuo skaudžių nelaimių ir padarinių, įvertinus 2013 m.  gesinant Balbieriškio bažnyčią pastebėtus trūkumus ir patikrinti sistemingai formuojamus specialiųjų tarnybų pareigūnų įgūdžius ir gebėjimus, rugsėjo 24-ąją Prienuose vyko mokomosios pratybos.

Įgyvendinant Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato ir Prienų „Žiburio“ gimnazijos vadovų pasirašytą mokomųjų pratybų planą, minėtoje gimnazijoje, kurioje mokosi per 500 moksleivių, buvo imituotas gaisras. Į įvykio vietą atskubėjo visos pratybų plane numatytos policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybų pajėgos. Jos nedelsdamos atliko žmonių gelbėjimo, gaisro gesinimo, evakuacijos, eismo kontrolės funkcijas.

Per pratybas buvo patikrinta, kaip veikia priešgaisrinės gelbėjimo pajėgų ir Bendrojo pagalbos centro ryšys, policijos ir gimnazijos darbuotojų, priešgaisrinė ir policijos technika, Prienų vandens tiekimo sistemos.

Pratybos sulaukė nemažo miestelėnų, žiniasklaidos ir, be abejo, moksleivių dėmesio.

Visi vadinamieji gelbėjimo darbai vyko sklandžiai, todėl buvo nustatyta, kad visos mokomosiose pratybose dalyvavusios pajėgos ir „Žiburio“ gimnazijos administracija, atsitikus nelaimei, tinkamai pasirengusios operatyviai reaguoti į iškilusią grėsmę.

Alytaus aps. VPK Prienų PK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close