Prienų rajone – jaunimo antplūdis iš viso pasaulio

Praėjusį savaitgalį Vazgaikiemio kaime Visuomenės harmonizavimo parke šurmuliavo pirmą kartą organizuotas Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas, į kurį susirinko apie 3000 svečių.Tarp jų buvo ir aukščiausioji Lietuvos Respublikos valdžia – prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Andrius Kubilius. Susitikime apsilankė ir Prienų r. savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, bei administracijos direktorius Algis Marcinkevičius.

 

Susitikimas prasidėjo muzika, kuri labiausiai suartina jaunimą. Ketvirtadienį, tik ką palapinių miestelyje spėjusius įsikurti, į bendrą šokį ir koncertą pakvietė grupė „Antis“. Penktadienį į oficialų Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo atidarymą visi sugužėjo pakilios nuotaikos, jau susiradę naujų draugų. Prezidentė ir premjeras džiaugėsi galėdami dalyvauti išskirtiniame jaunimo renginyje bei tokiu dideliu būriu susirinkusiųjų, jie vylėsi, kad toks jaunimo susitikimas vėl įvyks kitais metais. Jaunimo gausa džiaugėsi ir Visuomenės harmonizavimo parko savininkas Augustinas Rakauskas. Jis prisiminė, kad jau čia apsistojęs nuo tų laikų, kai prie šalia augusios aukščiausios eglės atvykdavo jaunavedžiai paminėt savo santuoką. Iškilminga kalba jaunimą pasveikino ir susitikimo ambasadorius Algirdas Kaušpėdas.

Visuomenės harmonizavimo parke veikė ir laikinai įsikūrusi Lietuvos radijo ir televizijos studija, visą penktadienį vyko diskusijos ir susitikimai su įvairiais ministrais bei verslininkais.

Savaitgalis – pramogų metas. Jaunimas galėjo šėlti koncertuose, žiūrėti kino filmus, spektaklius, dalyvauti menininkų mokymuose. Į Lietuvos karinių pajėgų paskolintas palapinės, jaunimas sugrįždavo tik naktį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close