Birštono gimnazija išleido 6-ąją abiturientų laidą

Penktadienį Birštono  gimnazija atsisveikino su 6-ąja abiturientų laida, kurią baigė 104 moksleiviai. Anot gimnazijos direktoriaus Alvydo Urbanavičiaus, tai buvo eilinė laida, bet per egzaminus parodė, kad yra neeilinė. Abiturientai savo galybę parodė puikiai laikydami brandos egzaminus, tarsi tyliai ir ilgai savo žiedą krovęs pumpuras…

 

Gimnazija didžiuojasi net trimis abiturientais, kurių žinio buvo įvertintos šimtukais. Aukščiausią įvertinimą Lina Šlėgutė gavo iš lietuvių kalbos egzamino (mokytoja I. Montvydienė), Paulius Andriekus – iš anglų kalbos (mokytoja B. Sinkevičienė) ir Aurelija Rinkevičiūtė – iš biologijos (mokytoja D. Morkūnienė). Dvylikai abiturientų brandos atestatai įteikti su pagyrimu. Tai reiškia, kad ištisus metus jie mokėsi devintukais ir dešimtukais, o laikydami valstybinius egzaminus iš kiekvieno surinko daugiau nei po 50 balų. Iš dešimt valstybinių egzaminų, devynis egzaminus kurorto gimnazistai egzaminus išlaikė 100 proc. Tai sausa statistika, bet kokia miela gimnazijos pedagogams!

Daugiausia moksleivių (86) laikė valstybinį lietuvių kalbos egzaminus. Antroje vietoje (51) – anglų kalbos, trečioje – istorijos (44), ketvirtoje – matematikos (40). A. Urbanavičius sakė, kad Birštono gimnazijos moksleivių išlaikytų valstybinių egzaminų rezultatų vidurkis geresnis už Lietuvos vidurkį.

Brandos atestatų įteikimo šventė kaip visuomet buvo graži, buvo daug sveikinimų, šypsenų, gėlių, gražiausių ir nuoširdžiausių padėkų, linkėjimų…

Merė Nijolė Dirginčienė apdovanojo pažangiausią abiturientą – 1000 Lt premija įteikta Pauliui Andriekui.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close