Šeštadienį Birštono gatves papuošė senovinių automobilių ir motociklų kolona. Šventę dovanojo Dzūkijos senovinės technikos klubas, švenčiantis savo įkūrimo dešimtmetį. Prie kultūros centro išsirikiavo per 100 šių transporto priemonių, patraukusių daugybės smalsuolių ir technikos mėgėjų dėmesį. Juk ne kasdien pamatysi prieškario laikų motociklą ar karinį džipą, prabangų automobilį ir jais besididžiuojančius šeimininkus. Ant kai kurių vyrų marškinėlių buvo užrašai: „Myliu jaunas moteris ir senus automobilius“. Ką čia bepridursi…

Senovinės technikos parado dalyvius sveikino susirinkę birštoniečiai ir miesto svečiai, o juos pristatė Birštono kultūros centro renginių organizatorė Roma Žentelienė. Ji pasidžiaugė, kad toks gražus renginys papuošė kurortą, ir perdavė nuoširdžius Savivaldybės vadovų sveikinimus.  Su didžiausiu susidomėjimu birštoniečiai apžiūrėjo atvykusiųjų automobilius ir motociklus, klausinėjo įvairiausių dalykų.

Už gražų ir šiltą priėmimą padėkojęs Dzūkijos senovinės technikos klubo prezidentas Saulius Mastauskas papasakojo apie klubo įkūrimo idėją ir vykdomą veiklą. Pagrindinė klubo veiklos idėja – senovinės technikos išsaugojimas, informacijos apie istorines transporto priemones sklaida, išsaugotų originaliai išlaikytų eksploatacijos metu bei restauruotų, siekiant maksimaliai išsaugoti originalumą, egzempliorių pristatymas šiandienos visuomenei, bendravimas, dalijimasis patirtimi, įvairių renginių organizavimas bei dalyvavimas juose. Pasak S. Mastausko, jie stengiasi puoselėti ir išsaugoti tą techniką, kuria naudojosi jų seneliai, tėvai, ir tikisi, jog ja dar naudosis ir saugos jų vaikai ir anūkai.

Kaip pasakojo šio parado dalyviai, transporto priemonė, kurios savininkas yra klubo narys, turi būti pagaminta iki 1983 metų, originalios autentiškos konstrukcijos, be akivaizdžių perdirbimų. Seni automobiliai – tai kaip liga, kuria užsikrečiama visam gyvenimui ir užkrečiami šeimos nariai bei artimieji.

Daugiausia buvo atvykusiųjų tarybinių laikų technika: motociklais „Iž“, „Jawa“, džipais, „Volgomis“, „Pobedomis“, „Moskvičiais“ ir „Zaporožiečiais“. Buvo ir prabangių užsienietiškų automobilių.

Kaip sakė klubo prezidentas, šioje šventėje dalyvauja ne tik jų klubo nariai, bet ir svečiai iš Biržų, Šakių motociklininkų klubo bei istorinės technikos klubas „Elektromobile“.

S. Mastauskas už bendravimą ir renginio organizavimą dėkojo Birštono informacijos centro direktorei Rūtai Kapačinskaitei ir Birštono kultūros centro darbuotojams.

Iš Alytaus atvykusi kolona po sustojimo Birštone kelionę tęsė į Vazgaikiemyje įsikūrusį Harmonizavimo centrą, kur buvo numatyta vakaronė.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close