Lietuvos nepriklausomybės dieną jaunieji šauliai paminėjo šaudymo varžybomis

Šiais metais mes 206 kuopos šauliai nusprendėme atgaivinti senąsias tradicijas, organizuodami jaunųjų šaulių šaudymo varžybas, skirtas paminėti vasario 16 –ajai. Džiugu, kad prie iniciatyvos prisijungė Pakuonio pagr. mokykla, suteikusi vietą šioms varžyboms. Į jas rinkosi jaunieji šauliai iš Prienų (vad. T. Stanevičius); Jiezno (vad. S. Žalys); Balbieriškio (vad. K. Žilinskas); Išlaužo (vad. R. Meškauskas); Birštono (vad. J. Juozaitis) ir mokyklos šeimininkai Pakuonio moksleiviai (vad. D. Juodsnukis). Varžyboms teisėjavo 206 kuopos šauliai: A. Kukta, K. Bubnys ir A. Šapalas. Komandą sudarė 5 asmenys, kai kurie būreliai suformavo ir po 2 komandas. Kiekvienas šauliukas gavo po 8 šovinius, šaudymo metu 3 bandomuosius ir 5 įskaitinius šūvius. Šaudymas vyko iš pneumatinių šautuvų 10 metrų atstumu. Ištraukus burtus prasidėjo varžybos. Jos praėjo tvarkingai ir sklandžiai.

Susumavus rezultatus paaiškėjo nugalėtojai. Individualiose prizinėse vietose nenugalimi buvo jiezniškiai: I vieta atiteko Pauliui Stabačinskui; II – Monikai Babenskaitei; III – Gerdui Juočiui. Komandinėje įskaitoje III vietą užėmė – Prienų I – oji komanda; II vieta atiteko – šeimininkų pakuoniškių I – ajai komandai, o nugalėtojų taurę iškovojo – Jiezno I –oji komanda.

                         Tikimės ir toliau tęsti šią atgimstančią tradiciją!

Prienų 206 kuopos jaunosios šaulės Ieva Kimbirauskaitė ir Monika Babenskaitė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close