9-oji Birštono vasaros menų akademija: žymūs muzikinio pasaulio vardai, festivalis ir meistriškumo pamokos kiekvienam

Jau devintą kartą Birštono vasaros menų akademijos rengiamas festivalis „Birštono vasaros muzika“ kviečia leistis į muzikinę kelionę liepos 30 d. – rugpjūčio 6 d. Visą savaitę kurorte skambės nuostabi džiazo, vokalinė muzika, fortepijono rečitalis, kamerinės muzikos opusai, teatralizuotas V. A. Mozarto operos pastatymas. Tuo pat metu vyks meistriškumo pamokos, susitikimai ir diskusijos su muzikinio pasaulio žvaigždėmis.

„Tarptautinis Birštono vasaros menų akademijos projektas sumanytas dar 2012 metais. Tais metais drauge su violončelininku, maestro Davidu Geringu ir japonų balerina Emi Hariyama šalies publikai pristatėme muzikos ir šokio spektaklį „BACH PLUS“. Keliaudami po Lietuvą kartą nakvynei pasirinkome tuomet mums dar nežinomą Birštoną. Rytą išvydome kerintį gamtos grožį, o vėliau jau mintys apie šį nuostabų Nemuno vingyje įsikūrusį kurortą vis dažniau grįždavo pokalbiuose su Davidu Geringu.“, – apie projekto pradžią pasakoja jo sumanytoja Audronė Žigaitytė.

Birštono vasaros menų akademija ir iš jos išaugęs festivalis „Birštono vasaros muzika“ kurorte vyks jau devintą kartą. Visą savaitę nuo liepos 30 d. iki rugpjūčio 6 d. kurorto svečiams ir gyventojams muzikinę šventę ir pasirodymus surengs menų akademijos svečiai ir festivalio dalyviai: Petras Vyšniauskas (saksofonas, akordeonas, fortepijonas), Vytautas Labutis (saksofonas, bosinis klarnetas, fortepijonas), Eugenijus Kanevičius (kontrabosas), Arkadijus Gotesmanas (perkusija), Agnė Buškevičiūtė-Tumalavičienė (sopranas), Sonata Alšauskaitė (fortepijonas).

Atostogaujantieji Birštone galės mėgautis nuostabia džiazo, vokaline muzika, fortepijono rečitaliu, kamerinės muzikos opusais ir V. A. Mozarto operos „Figaro vedybos“ teatralizuotu koncertu. Tradiciškai „Eglės“ sanatorijoje vyks „Vakaro serenados“, kurių kulminacija – dar viena Birštono vasaros menų akademijos tradicija tapęs Liaudies dainos konkursas Birštono merės taurei laimėti.

Svarbiausias Birštono vasaros menų akademijos akcentas – meistriškumo pamokos jauniesiems muzikams, muzikos, meno ir bendrojo ugdymo mokyklų muzikos pedagogams, muzikos meno specialistams ir mėgėjams. Neįkainojamomis meistriškumo paslaptimis šiemet dalinsis Birštono vasaros menų akademijos „krikštatėvis“ Davidas Geringas ir kiti pedagogai: violončelininkė Ramutė Kalnėnaitė, smuikininkės Dalia Kuznecovaitė ir Nijolė Prascevičienė, pianistai Petras Geniušas ir Darius Mažintas, dainininkės Asta Krikščiūnaitė, Ekaterina Somicheva (sopranas, Vokietija), dirigentė, klavesinininkė ir pianistė Ekaterina Porizko (Vokietija). Jauniesiems atlikėjams talkins pianistai Lina Šatkutė, Roberta Daugėlaitė ir Arsenijus Jesaulkovas.

Registruotis į meistriškumo pamokas galima el. paštu: info@muzikusajunga.lt.Bilietai į „Birštono vasaros muzika“ koncertus pasiekiami https://kakava.lt/festivalis/56/birstono-vasaros-muzika.

***

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. Net 90 proc. Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje, o mineralinis vanduo, išgaunamas iš žemės gelmių, yra svarbiausias Birštono kurorto gyvavimo bei augimo skatintojas. Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

Birštonas – tarptautinių sveikatinimo paslaugų kurortas Lietuvoje, garsėjantis unikalia gamta, Nemuno kilpų vingiais, mineraliniu vandeniu ir karališkomis šaknimis. Kurortas apdovanotas natūralios gamtos turtais: trykštančiais mineralinio vandens šaltiniais, gydomuoju purvu, švariu oru ir palankiu sveikatai klimatu. Kurortas didžiuojasi Europoje pripažintu ir vertinamu mineraliniu vandeniu, kurio sudėtyje yra daug bromo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close