Patarimai, į ką atkreipti dėmesį, renkantis maisto papildus

Rinkoje yra tiek daug maisto papildų, besiskiriančių vienas nuo kito savo prekės ženklais, skirtingomis sudėtimis ir atliekamomis funkcijomis, kad atrodo, jog gali būti painu išsirinkti. Be to, mes visi skirtingi, mūsų fizinė parengtis skiriasi, užsibrėžti tikslai yra visai kitokie, o galbūt esama net kokių nors fizinių negalavimų, į kuriuos būtina atsižvelgti, renkantis maisto papildus. 

Taigi, šiame straipsnyje mes glaustai apžvelgsime aspektus, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, renkantis maisto papildus.

Į ką atsižvelgti, renkantis maisto papildą?

Norint turėti išties atletišką kūną, reikia nuolat gauti papildomų baltymų, vitaminų bei įvairių mineralų. Tačiau ne visi papildai yra vienodi, o ir kiekvienas organizmas turi skirtingus poreikius, priklausomai nuo žmogaus fiziologijos, sveikatos, užsibrėžtų tikslų. 

Maisto papildo pasirinkimas yra labai svarbus klausimas, ypač sportininkams. Taigi, kokiais kriterijais turėtumėte vadovautis, perkant papildus?

Gerai išanalizuokite prekių ženklus ir jų produktų sudėtį

Baltymų papildų rinka šiandien tikrai labai plati. Yra įvairių maisto papildų, besiskiriančių vienas nuo kito savo kaina, prekės ženklu, sudėtimi ir teikiama nauda. 

Į tai reikia žiūrėti rimtai, nes gaminių kokybė ne visada vienoda. Pigūs šio tipo papildai paprastai yra mažo efektyvumo prekės. Šia prasme geriau šiek tiek daugiau investuoti į prestižinius prekės ženklus ir būti užtikrintiems, kad gaunate kokybę.

Taip pat patariame patikrinti maistinių medžiagų lentelę, į kurią dažniausiai žvilgtelėjus yra aišku, ar produktas vertas dėmesio.

Papildai sportui internetu – tai lengviausias būdas išsirinkti gerus ir patikimus maisto papildus, kadangi viską matote vienoje vietoje, galite greitai išanalizuoti jų aprašymus ir palyginti tarpusavyje.

Būkite atsargūs su mišiniais

Esame įpratę matyti, kaip treneriai ir profesionalūs sportininkai vartoja daugybę papildų, vitaminų, amino rūgščių ir kt. Pradedantysis sportininkas turėtų to vengti, kadangi didžioji dalis pradedančiųjų dažnai stokoja reikiamos informacijos apie maisto papildus ir gali viršyti nustatytas saugias tam tikrų mitybos elementų dozes. 

Be to, daugelis ignoruoja faktą, jog yra papildų, kurie nėra suderinami vienas su kitu. Pavyzdžiui, nerekomenduojama kreatino maišyti su kofeinu. Kai kurie deriniai gali nuvesti sportininką į baltymų pertekliaus būseną. 

Papildomų baltymų dozės neturėtų viršyti trijų gramų per dieną, o tai gali sukelti nutukimą, to nepaisant – iššaukti net ligą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close