Kad sodo augalai išsaugotų savo vešlumą ir grožį, juos reikalinga nuolat laistyti, ypač tai aktualu per vasaros karščius. Niekas geriau už automatinę laistymo sistemą negali atlikti šio atsakingo darbo.

Kur galima pritaikyti automatinę laistymo sistemą?

Automatinė laistymo sistemą galima naudoti pačių įvairiausių augalų laistymui, nes joje yra įdiegtos kelios laistymo programos, kurios sumodeliuotos nuo aktyvaus iki lėto laistymo. Tai praverčia tada, kai tenka atsižvelgti į esamas gamtines sąlygas. Juk per karščius yra reikalingas intensyvesnis laistymas, orams atvėsus, užtenka ir mažesnio.

Ši sistema leidžia nustatyti jums reikiamą laistymo režimą, įvedant duomenis apie laistymo laiką, jo trukmę ir intensyvumą. Be to, šis modernus išmanusis įrenginys sugeba ir pats įvertinti esamą lauko kritulių kiekį bei nustatyti patį tinkamiausią laistymo ritmą. Ypač gerai ji pasitarnauja šiltnamyje, pasirūpindama ir tais augalais, kuriems laistymas labiau yra reikalingas nakties metu.

Koks yra naktinio augalų laistymo privalumas?

Naktinis laistymas šauniai pasitarnauja dekoratyviniams augalams. Jiems laistyti naudojama kapiliarinė laistymo sistema. Laistant augalus naktį, išvengiama sutrikimų vandens tiekimo sistemose, kuriuos sąlygoja padidėjęs bendras vandens vartojimas, kai laistymo griebiasi didelis būrys sodininkų. Dėl šios priežasties krenta vandens tiekimo slėgis, todėl geriau augalus laistyti vėlai vakare arba naktį, kai laistymo intensyvumas sumažėja. Be to, naktinis laistymas padės taupyti ir elektrai skirtas išlaidas, nes už naktinį elektros tiekimo tarifą mokama mažiau.

Kaip automatinė laistymo sistema padeda sutaupyti laiką ir jėgas?

Norint, kad sodo augalai atrodytų kuo geriau, juos reikia nuolat laistyti. Jeigu tai darytumėte patys, laistydami sodo augmeniją ir žaliąją veją su paprasta laistymo žarna ar laistytuvu, tam ne tik sugaištumėte daug laiko, bet ir fiziškai išvargtumėte. Vakare jaustumėtės visiškai išsekęs ir praradęs gerą nuotaiką. Tačiau to išvengsite pasitelkę į pagalbą automatinę laistymo įrangą, nes ji visus jūsų rūpesčius perima savo atsakomybėn.

Kokie automatinio laistymo sistemos privalumai pasireiškia laistant sodo veją?

Automatinė vejos laistymo įranga yra patraukli todėl, kad jos dėka visas vejos plotas būna palaistomas tolygiai. Dėl šios puikios laistymo savybės vejoje išvengiama išdegusios žolės plotų, kurie gali atsirasti tada, kai vienose vietose, jas laistant rankiniu būdu, žolė būna paliejama daugiau, kitose – mažiau. O tai vėliau sąlygoja atsirandančius nelygumus vejos paviršiuje, kurie komplikuoja žolės pjovimą. Jeigu jums reikia daugiau išsamesnės informacijos apie automatinę laistymo įrangą bei jos įsigijimo sąlygas, atsakymų ieškokite interneto svetainėje: https://laistymoiranga.lt/vejos-borteliai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close