Atnaujinu namus: kaip pasirinkti tinkamą grindų dangą?

Namų interjeras vienas iš svarbiausių jaukumo elementų. Grindų dangą prisideda prie bendro vaizdo kūrimo, todėl labai svarbu kurti vieningą dizaino liniją. Grindų įvairovė yra ganėtinai plati, todėl galima išsirinkti labiausiai patinkančius raštus, spalvas, faktūras bei funkcionalumą.

Kaip su plytelėmis?

Esame įpratę, kad plytelės naudojamos tik vonios kambaryje arba virtuvėje, tačiau šiuolaikinė statybų industrija šį faktą paneigia. Plyteles galima naudoti tuose kambariuose, kuriuose norima palaikyti šilumą, nes ši danga yra puiki šilumos laidininkė. Taip pat plytelės nereikalauja ypatingos priežiūros, todėl jas galima naudoti ir bendrose erdvėse, tokiose kaip: valgomajame, svetainėje ar koridoriuje. O derinant skirtingas plytelių tekstūras ir dizainus, galima sukurti išskirtinį interjerą. Iris.lt asortimente galite rasti įvairių plytelių, kurios tinka skirtingose namų erdvėse.

Mažas, akcentines plyteles galima derinti su masyviomis, labai didelio formato plytelėmis, kurios sukurs išvaizdingą kontrastą. Norint sukurti elegantišką vaizdą, reikia derinti skirtingų plytelių tekstūras t.y. blizgios ir matinės, grublėtos ir lygios, tamsūs ir šviesūs tonai. Siekiant praktiškumo, galima rinktis didesnes plyteles, nes jos sudaro mažiau sujungimo siūlių bei grindys atrodo vientisesnės. Na, o jeigu vertinant natūralumą – medžio, akmens ar marmuro imitacijos kaip tik jums!

Vis labiau populiarėjančios vinilinės grindys

Šiuolaikiniame namų interjere galima pamatyti vieną iš praktiškiausių grindų dangų – vinilinė. Dažniausiai jos naudojamos koridoriuje, vonios ir virtuvės kambariuose, nes tik taip yra išlaikomas tęstinumas.

Vinilinės grindys yra atsparios vandeniui, todėl jos reikalauja minimalios priežiūros. Taip pat ši grindų danga yra ilgaamžiška, universali, atspari dėmėms, įbrėžimams, turi gerą garso izoliaciją bei laidi šilumai. Jų dizainas primena medžio arba akmenų imitacija, todėl jas lengva derinti su namų interjeru. Dabar itin populiaru tapo eglės rašto grindys, todėl norint namuose sukurti klasikinį stilių, šis raštas puikiai pasiteisina.

Parketlenčių pranašumai

Tas, kas mėgsta vaikščioti namuose basomis – parketlentės puikus variantas. Ši grindų danga suteikia namams unikalumo, natūralumo ir jaukumo pojūtį. Nors ir medinės grindys nėra atsparios įbrėžimams, jos ir toliau lieka populiarumo viršūnėje, o dėl savo savybės būti lengvai pakeistoms – mėgstamos vis labiau. Vien jau pakeitus parketlentes, namuose matysis staigus pokytis, todėl nereikės per daug nerimauti dėl pilnų namų renovacijos.

Šviesios parketlenčių spalvos nuteikia pozityviai ir jaukiai, o jeigu turite nedidelį butą, šviesumas vizualiai suteikia erdvumo. Taip pat šviesesnės grindys yra praktiškesnės, nes ant jų nesimato nešvarumų bei dėmių. Tiesa, grindų spalvą reikėtų rinktis pagal savo norus ir kokią nuotaiką toje namų erdvėje norimą pabrėžti. Prieš kurdami namus, įnirtingai apžiūrėkite skirtingus stilius ir kokios tendencijos populiarios šiomis dienomis. Būkite unikalūs, originalūs bei kurkite savo svajonių namus!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close