Lysvių įrengimas. Kaip užsiauginti geriausią derlių?

Vėlyvą žiemą ir ankstyvą pavasarį ateina laikas pradėti galvoti, kaip apsaugoti augalus nuo šalčio ir kaip pasirinkti tinkamą šildytuvą. Norėdami padėti jums nuspręsti ir pasirinkti tinkamą būdą, siūlome atkreipti dėmesį į šiltlysves, kurios ne tik padeda saugoti šilumą viduje, bet ir yra inovatyvios.

Jei augalai, daržovės yra sodinamos lauke, joms tikrai pravers šiltlysvės, kurios ne tik sulaiko šilumą ir padeda augalams augti, bet ir saugo nuo lietaus, sniego, taip pat ir nuo kenkėjų, kurie atsiranda šiltuoju metų laiku. Šiltlysvė neužima papildomos vietos, dėl to ją išbandyti tikrai yra verta.

Kaip taisyklingai įrengti lysves

Geros lysvės įrengimas yra labai svarbus sėkmės žingsnis. Žinoma, prieš tai reikia atlikti keletą namų darbų. Pirmiausia turėtumėte nuspręsti, kokius augalus norite auginti, išsiaiškinti šių augalų suderinamumą ir parengti sėjomainos planą, kuris ypač naudingas auginant metines daržoves. Antrasis etapas – pasirinkti geriausią sodo/sodo vietą, padaryti ją lygią ir netrūksta natūralios šviesos iš visų pusių. Galų gale turėtumėte sudaryti sodinimo planą, kad kiekvienas augalas turėtų pakankamai vietos atsižvelgti į sodo formą. Rekomenduojama sodinti aukščiausius augalus šiaurėje, žemesnius – viduryje, o žemiausius – pietuose, kad visi galėtų gauti pakankamai saulės spindulių.

Lysvės gali būti daugybės formų-stačiakampės, apvalios, tačiau svarbiausia, kad jų dydis būtų tinkamas augalams. Rekomenduojamas vidutinis lysvės plotis turėtų būti apie 0,8-1 m, o tarpas-0,4 m pločio. Rekomenduojama formuoti lysves iš šiaurės į pietus arba iš šiaurės rytų į pietvakarius-taip išdėstytos lysvės gaus daugiausiai saulės spindulių ir šilumos.

Kaip lysvėse išlaikyti šilumą

Šiluma yra novatoriškas būdas skatinti derlių, auginti ankstyvas daržoves ir palaikyti joms reikalingą mikroklimatą. Šildytuvas pagamintas iš aukštos kokybės patvaraus plastiko. Ši augalų augimo/daigumo tunelio sistema turi patogias vėdinimo ir laistymo funkcijas.

Montavimas: Šildytuvas tvirtinamas ant žemės specialiomis vinimis, o galas užfiksuojamas specialiomis sagtimis – aklėmis. Šildytuvus galima prijungti vienas prie kito, kad padidėtų apsaugos zona. Šiltlysvę įsigyti galite čia: laistymoiranga.lt

Paspartinkite augalų augimą ir pagreitinkite derlių – tai padaryti galite sulaikę šilumą šaltuoju metų sezonu. Lietaus vandens surinkimui ir laistymui yra specialus laistymo latakas, jį turėtumėte įsirengti tarp lysvių. Taip pat yra reikalinga ir efektyvi vėdinimo sistema. Saugūs būdai apsaugoti augalus nuo blogo oro ir kenkėjų – šiltlysvės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close