Dainavos apygardoje Seimo nariu išrinktas Andrius Palionis. Respublikoje rinkėjų nuomonės dėl partijų – išsiskyrė, tačiau daugiau simpatijų susilaukė TS-LKD (atnaujinta 07.59)

Spalio 25 d., 20.00 val. baigėsi rinkimų į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėse apylinkėse antrasis turas, o tuo pačiu – ir patys rinkimai. Keleto valandų paaiškės paskutiniai rinkimų rezultatai bei išrinktųjų naujos 2020-2024 metų LR Seimo kadencijos Seimo nariai.

Tiesa, dėl įvairių priežasčių, tam tikri išrinktieji į Seimą daugiamandatėje apylinkėje dar turės teorinę galimybę, politinių partijų sprendimų pasikeisti, tačiau tai nebeįtakos partijoms tekusių mandatų skaičiaus.

Pagal LR Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenis, aktyvumas rinkimų antrame ture, rinkimų dieną, buvo ganėtinai mažas, tačiau 10-14 procentų rinkėjų daugumoje apygardų savo balsus jau atidavė išankstinio balsavimo metu. Taigi, nors bendras aktyvumo rinkimų dieną rodiklis siekia 27,36 proc., realus rinkėjų aktyvumas visoje respublikoje pasiekė 38,65 proc.

Dainavos apygardoje bendras rinkėjų aktyvumas pasiekė respublikos vidurkį. Aktyviausi rinkėjai buvo Užuguosčio, Stakliškių bei Mikalavo apylinkėse. Jose balsavo daugiau nei pusė šių apylinkių rinkėjų. Pasyviausiai antrame ture dalyvavo Balbieriškio kaimiškosios, Skriaudžių ir Klebiškio rinkėjai. Šiose apylinkėse savo nuomonę išreiškė kiek daugiau nei ketvirtadalis registruotų rinkėjų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close