Prienų rajone dėl COVID-19 stabdomi renginiai, ligonių lankymas

Spalio 23 d. vyko Prienų rajono savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro, kuriam pirmininkavo Prienų r. savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, posėdis. Posėdyje dalyvavo meras Alvydas Vaicekauskas, skyrių vedėjai, Savivaldybės gydytojas Virginijus Slauta, Prienų rajono policijos komisariato viršininkas Andrius Rupeikis.

Posėdžio metu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie SAM Kauno departamento Prienų skyriaus vedėjas Almiras Skiauteris rekomendavo valstybinėse įstaigose darbą organizuoti nuotoliniu būdu (dalis darbuotojų dirba įstaigoje, dalis nuotoliniu būdu). Kadangi Savivaldybei ir policijai yra pavesta saviizoliacijoje esančių asmenų kontrolė, sutarta skirti tam dar daugiau dėmesio, ypač Veiverių seniūnijoje. A. Skiauteris apžvelgė situaciją Prienų rajone dėl COVID-19 ligos, pažymėjo, kad kaip ir visoje Lietuvoje ji blogėja. Kadangi NVSC nespėja susisteminti visos informacijos, sutarta, kad Visuomenės sveikatos biuras padės koordinuojant informacijos valdymą.

Ekstremalių situacijų operacijų centro priimti nutarimai:

– Draudžiama lankyti stacionare gydomus pacientus, išskyrus tuos atvejus, kurie numatyti Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2020-06-17 įsakyme Nr. V-1504.

– Prienų rajono savivaldybėje draudžiami kultūriniai renginiai uždarose ir atvirose erdvėse. Meno kolektyvams rekomenduojama neorganizuoti repeticijų, nevykti į kitų savivaldybių organizuojamus renginius. Taip pat rekomenduojama neorganizuoti sporto renginių tiek uždarose, tiek ir atvirose erdvėse.

– Įpareigoti Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorę įvertinti esamą situaciją ir priimti sprendimus dėl laikino biuro vykdomų projektinių veiklų sustabdymo iki pasikeis esama epidemiologinė situacija.

Norėdami užkirsti kelią COVID-19 plitimui rajone, turime susitelkti. Todėl kviečiame visus būti sąmoningais, vengti masinių susibūrimų, renginių bei laikytis rekomendacijų, kurios padėtų likti sveikais ir sumažintų riziką užsikrėsti koronaviruso infekcija: laikytis saugaus fizinio atstumo, dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), taip pat reguliariai plauti rankas ir, jei jaučiate peršalimo ar kitų užkrečiamų ligų simptomus, likti namuose bei pirmiausia susisiekti su savo šeimos gydytoju.

Taip pat prašome gyventojų atkreipti dėmesį, kad Prienų rajono savivaldybės administracijos, seniūnijų specialistai aptarnauja gyventojus ir nuotoliniu būdu. Raginame pasinaudoti elektroninėmis paslaugomis, skambinti specialistams telefonu, o į savivaldybę eiti tik tada, kai problemos ar svarbaus reikalo negalima išspręsti kitais būdais.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close