Prienų rajono savivaldybė praneša, jog Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad 2020-07-29 yra gauta informacija apie koronaviruso COVID-19 ligos atvejį, nustatytą 70 metų Prienų rajono gyventojui. Šiuo metu vyksta epidemiologinis tyrimas.

Asmens sveikatos priežiūros specialistai, turėję artimą sąlytį su susirgusiuoju asmeniu, 7 dienom nušalinti nuo savo pareigų atlikimo.

Asmuo gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje.

Redakcijos turima informacija, sergančio asmens kontakto su sveikatos priežiūros specialistais atvejis nustatytas Prienuose esančioje gydymo įstaigoje. Atvejis susijęs su Išlaužo seniūnijoje galimai atsiradusiu COVID-19 židiniu.

Savivaldybė ragina gyventojus būti atsakingus ir laikytis saugaus atstumo, asmens higienos, kosėjimo etiketo: dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, ypač tose vietose, kur nėra galimybės išlaikyti saugaus (daugiau nei 2 metrų) atstumo nuo kitų asmenų ir vietose, kuriose sutinkami žmonės, su kuriais įprastai nebendraujama; laikytis asmens higienos, t. y. kuo dažniau plauti rankas su muilu ir vandeniu, rankas muiluojant ne trumpiau nei 20 sek. Jei nėra galimybės nusiplauti rankų, naudoti rankų antiseptikus (dezinfekavimo priemones). Vengti liesti neplautomis rankomis veidą, akis, nosį, burną.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close