Vasaros skaitymai vėl kviečia skaityti kartu

Tarsi nujaučiant, kad artėja karantinas, ypatingoji padėtis, dar 2019 m. gale, planuojant 16 – uosius vasaros skaitymus vaikams, pasirinkta tema – „Gydanti gamtos galia“. Gamta mus domina įvairiausiais aspektais, visi esame gamtos dalis, visus mus vienaip ar kitaip veikia saulė, vėjas, lietus… .

 Vasaros skaitymų „Gydanti gamtos galia“, finansuojamos pagal Birštono savivaldybės Vaikų socializacijos, pilietinio ir tautinio ugdymo programą, metu supažindinsime vaikus su lietuvių liaudies sukurtomis sakmėmis, pasakomis apie saulės, vėjo, gyvūnų ir augalų atsiradimą, liaudies išmintimi, įvairių rašytojų sukurtais kūriniais apie gamtos reiškinius (lietų, rasą, perkūniją), augalus, gyvūnus, susipažinsime su viena svarbiausių vasaros švenčių – Joninėmis, dar vadinamomis Rasos šventėmis. Inspiruosime diskusijas skaitoma tema, siūlysime atidžiau įsižiūrėti į mus supantį gyvą margą pasaulį, dalyvauti mįslių, patarlių, sveikos gyvensenos varžytuvėse, jaukiose, harmonizuojančiose, kūrybinėse piešimo, lipdymo iš plastilino, lauko gėlių puokščių komponavimo, vainikų pynimo dirbtuvėse. Taip sieksime, kad vaikai kūrybiškai gyventų vasarą, domėtųsi aplinka, sveikai gyventų, gražiai bendrautų. Nors karantino metu laikomės saugaus fizinio atstumo, bet birželio 2 d. įvykusiame pirmajame susitikime „Kaip atsirado žemė?“, net būnant 2 m. atstumu vienas nuo kito, su kaukėmis, besišypsančios akys sakė, kad mūsų širdys plaka bendru ritmu, kad kartu būti gera.

Skaitymai „Gydanti gamtos galia“ vyks Birštono viešojoje bibliotekoje, Birštono vienkiemio ir Nemajūnų padaliniuose. Laukiame Jūsų.

Birštono viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close