Birštono viešojoje bibliotekoje startuoja projektas „Kūrybiškas laisvalaikis visai šeimai“

Intensyvus gyvenimo tempas, dėmesys modernioms technologijoms – nuolatinis šiuolaikinio žmogaus palydovas. Skiriama vis mažiau laiko gyvam bendravimui, bendroms veikloms su artimaisiais, o ypač – kūrybai kartu.

Birštono viešojoje bibliotekoje ypatingas dėmesys skiriamas šeimoms. Atsižvelgiant į tai, kad jaunieji bibliotekos lankytojai kasdien vis daugiau laiko praleidžia prie kompiuterių bei išmaniųjų įrenginių,

parengtas šeimų kūrybiškumą bei saviraišką ugdantis, bendrauti skatinantis projektas „Kūrybiškas laisvalaikis visai šeimai“, džiaugsmingai pradedamas įgyvendinti baigiantis karantinui, pasitinkant vasarą.

Pagrindinė projekto idėja

Projektu siekiama ne tik per kūrybą suartinti šeimas, supažindinti su menu ir įvairiomis jos formomis, bet ir kartu su profesionaliais aktoriais, pedagogais parengti kūrybiškumą skatinančių metodų programą bei ją atspindinčią fotografijų parodą, kuri bus pristatyta ir eksponuojama Birštono, Prienų Justino Marcinkevičiaus ir Jonavos rajono savivaldybių viešosiose bibliotekose, teatre „Pradžia”.

Sukurta programa bus laisvai pasiekiama bibliotekos, partnerių internetinėse svetainėse. Ja remtis praktikoje galės bibliotekininkai, pedagogai, įvairių sričių specialistai, dirbantys su šeimomis ar vaikais.

Numatytos projekto veiklos

Šeimas projektas kvies į netradicinius įtraukiančius skaitymus, įvairių meno sričių temines dirbtuves ir kūrybinę naktį bibliotekoje.

Susitiksite su žinomais, vaikų 2019 Metų knygų rinkimuose nominuotų knygų autoriais: Lina Dūdaite, Neringa Vaitkute, Tomu Dirgėla, Inga Dagile, Igne Zarambaite, Aušra Kiudulaite. Po skaitymų, specialiai projekto tematikai pritaikytose kūrybinėse dirbtuvėse, tekstus iliustruosite kartu su autoriais ir profesionaliais dailininkais, iliustratoriais.

Artimiau su įvairiomis meno formomis supažindins teatro vaikams „Pradžia“ aktoriai, kviesiantys įsitraukti į kūrybines teatrines veiklas bei žaidimus, kurti spektaklį pagal M. Marcinkevičiaus ir A. Kiudulaitės knygą „Draugystė ant straublio galo“.

Sukurtas spektaklis, jo scenografija bei kūrybiškumą skatinančių metodų fotografijų paroda papuoš biblioteką projekto pabaigoje.

Kviečiame dalyvauti!

Projektas atviras visiems, mylintiems kūrybą!

Informaciją apie projekto renginius sekite bibliotekos interneto svetainėje www.birstonasvb.lt

arba Facebook profilyje Birštono viešoji biblioteka.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close