Prie Prienų-Birštono kapinių – eismo pokyčiai

Gegužės pradžioje, tuoj po vienos iš gražiausių švenčių – Motinos dienos, redakcija gavo skaitytojo laišką su prašymu patikslinti eismo prie kapinių pasikeitimo priežastis.

Pasak skaitytojo, atvykus prie Ivoniškių kaime (Birštono savivaldybėje) esančių Prienų-Birštono kapinių, visuomet pasukus į kairę būdavo kelias, kuris eina šalia kapinių tvoros iki pat jos galo. Šis kelias taip pat veda į gale šios tvoros esančią gyventojo, Birštono savivaldybės administracijos darbuotojo, sodybą. Skaitytojas sako, jog pastačius automobilių eismą draudžiantį ženklą nebeįmanoma automobiliu pasiekti tos pačios tvoros gale esančius šoninius vartelius į kapines. Šio kelio pakelėse būdavo statomi ir kapinių lankytojų automobiliai.

Šio ženklo kilmę ir jo pastatymo priežastį paprašėme patikslinti Birštono savivaldybės merės pavaduotoją, Saugaus eismo komisijos pirmininką Vytą Kederį.

Pasak jo, šį ženklą nuspręsta pastatyti po vietinių gyventojų nusiskundimų, kad dėl šiuo keliu vykstančio eismo bei gausiai parkuojamų automobilių neįmanoma patekti į nuosavą būstą. Toks pats ženklas pastatytas ir prie kelio, vedančio į gyventojų sodybas, esančias dešinėje nuo pagrindinio įvažiavimo į kapines, todėl šio ženklo įrengimas nesusijęs su paklausime minimo savivaldybės darbuotojo įtaka. Anot V. Kederio, eismas skaitytojo minimame kelyje greitu laiku bus ribojamas ir stacionariais stulpeliais.

Tiesa, kaip sakė Saugaus eismo komisijos pirmininkas, minint Motinos dieną ir esant dideliam automobilių srautui, su policijos pareigūnų sutikimu eismą ribojantis ženklas šiame kelyje buvo nusuktas ir kapinių lankytojų automobilius statyti ant šalia kapinių esančios pievos leido jos savininkas.

Taigi, nuo šiol sunkesnius žemių, skaldos, smėlio ar gėlių krovinius į naujuosius kapinių kvartalus per mažuosius, šoninius kapinių vartelius gabenantys lankytojai turės arba dvigubai ilginti kelią keliaudami pro pagrindinius kapinių vartus, arba su kapinių sargo leidimu ar be jo – po kapines važinėti automobiliu. Tiesa, uždraudus eismą keliu šalia kapinių, prie kapinių beveik perpus sumažėjo ir parkavimo vietų automobiliams. Reikia tikėtis, jog planuojamą sausringą vasarą iš atokesnių Lietuvos kraštų artimųjų kapus palaistyti atvykę lankytojai ar gausesnių laidotuvių dalyviai ras būdų, kaip siauroje automobilių stovėjimo aikštelėje saugiai parkuoti automobilius ir išvengti smulkių eismo įvykių. Ko gero, esant gausesniam lankytojų srautui vairuotojai savo automobilius savavališkai statys šalia kapinių esančioje pievoje arba paliks juos greitkelio Birštonas–Prienai kelkraščiuose.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close