Vilniuje – koncertas „Revuonos“ specialiojo ugdymo skyriui (GALERIJA)

Antradienio vakarą Vilniuje, Brodvėjaus pub‘e vyko koncertas „Svajonė žaisti“, skirtas paremti Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos specialiojo ugdymo skyrių. Muzikinę paramą koncerte skyrė „Eurovizijos“ dalyvė Julija Ritčik, TV3 projekte „Šok su manimi“ dalyvavusi viešnia iš Baltarusijos Veronika Gordijevskaja, charizmatiškieji broliai Timohi ir kiti atlikėjai.

Šis paramos koncertas yra viena iš projekto „Svajonė žaisti“ dalių. Jo tikslas – surinkti 17 500 Lt paramą „Revuonos“ vidurinės mokyklos padaliniui – specialiojo ugdymo skyriui, bei atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų su intelekto sutrikimu poreikius.

Didžiausia skyriaus problema – neįrengtas kiemas, kuris šiuo metu yra tiesiog automobilių stovėjimo aikštelė. Mokiniams nesaugu į jį išeiti netgi trumpam. Galima džiaugtis, kad būtent šio koncerto išvakarėse prie įvažiavimo į šią teritoriją jau buvo pastatytas ilgai lauktas eismą draudžiantis ženklas. Tik dar ne visi jį pastebi. Praeis šiek tiek laiko, kol visi apsipras, bet kiemelis jau tuštėja, vaikai drąsiau gali išeiti į lauką. Negalinčius vaikščioti vaikus atvežantis transportas ne tik gali lengvai įvažiuoti į kiemą, bet ir laisvai atidaryti duris. Kiemelyje nebekyla ir tiršti dulkių debesys, kurie važinėjant automobiliams ilgai nenusileisdavo. Tačiau skyrius vis dar neturi nė vieno suoliuko, o ką jau kalbėti apie poilsio ar žaidimų aikštelę. Nei savivaldybės, nei mokyklos šių metų biudžete lėšų kiemo įrengimui nenumatyta. Auklėtojos kiekvieną dieną turi mokinius vesti į parką, esantį kitoje gatvės pusėje. Tiek skyriaus darbuotojams, tiek tėvams neramu dėl vaikų saugumo. Judėjimo negalią turintiems mokiniams nueiti iki parko yra tikrai didelis uždavinys. Intelekto sutrikimą turintys mokiniai neprašo. Jie nesiskundžia. Jie šypsosi. Pagalbos jiems ieško skyriaus darbuotojai ir mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė.

Būtent dėl to į koncertą atvyko ir savo muzikinius kūrinius dovanojo „Driu MC & Inlite“, savo balso skambesį ir užburiantį šokį – grupė „Magnolija“. Ievos Narkutės „Raudoni vakarai“ iš kino filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ savo kerinčiu balsu padovanojo Vytautė Vidžiūnaitė. Gitaros ir savo balso skambesiu susirinkusius geros valios žmones paskatino grupės „4Fun“ vokalistė ir lyderė, Lietuvos atstovė 2007 m. tarptautiniame konkurse „Eurovizija“, vykusiame  Helsinkyje, J. Ritčik. Susirinkusiuosius iki kvatojimo pralinksmino iliuzionistas Justas. Justas pasirodymo pradžioje prašė jį prisiminti tik tuo atveju, jei jo pasirodymas pavyks. Jei nepavyks – įsivaizduoti, kad matė kitą iliuzionistą. Tačiau po jo pasirodymo aidint garsioms ovacijoms buvo aišku, kad visi prisimins būtent Justą. Ne mažiau publiką sužavėjo ir viešnia iš Baltarusijos V. Gordijevskaja. Ji žiūrovus pakerėjo ir savo grožiu, ir dainomis. Visai nesvarbu, iš kokios šalies esi, kokios tautybės vaikai prašo pagalbos. Visame pasaulyje visiems vaikams reikia pagalbos. Visame pasaulyje vaikai tokie patys. Skiriasi tik gyvenimo, ugdymosi sąlygos. Veronika irgi buvo iš tų, kurie šį vakarą nepagailėjo savo laiko neįgaliems vaikams. Neįgaliems vaikams padėti ryžosi ir vaikų choras „Valio“. Tik grįžęs iš pasirodymo Sicilijoje, Italijoje, iš karto atskubėjo į paramos projektą. Net vaikai žino, kad reikia pagelbėti savo jauniems neįgaliems draugams. Koncertą vainikavo brolių Timohi pasirodymas. Vos ne kiekvienais metais talentų konkursuose dalyvaujantys broliai visus žavi savo charizma, energija ir laisve. Neapsakomas jausmas, kai matai žmones, grojančius ir dainuojančius iš širdies, ne iš prievartos, ne per kančias. Žiūrėdamas į juos supranti, kas tai yra laisvė. Jie savo laisvę šį vakarą dovanojo ir publikai, ir neįgaliems „Revuonos“ specialiojo ugdymo skyriaus auklėtiniams. Ne kiekvienas pasirodymas gali pasigirti tokiu publikos šėlsmu, koks buvo čia. Net susirinkę žiūrovai, projekto organizatoriai ir rėmėjai išsilaisvino. Pajutę iš Timohi sklindančią laisvę, jie šėlo net būdami šlapi nuo prakaito. Savo pasirodymą Timohi skyrė ir „Bix‘ams“, švenčiantiems savo muzikinės karjeros 25-metį. Scenoje skambėjo dainos, kurių klausydamiesi užaugo dauguma žiūrovų.

Koncerto metu vyko aukcionas ir loterija. Aukcione publika galėjo pigiau nusipirkti brangias rėmėjų paslaugas. Čia buvo galima įsigyti nusileidimo su parašiutu kuponą, fotosesijos, boulingo kuponą. Visi šį vakarą surinkti pinigai  buvo skirti projektui „Svajonė žaisti“. Kiekvienas atėjęs į „Brodvėjų“ galėjo įsigyti ir loterijos bilietą. Pertraukose tarp muzikantų pasirodymų dalinami rėmėjų prizai laimingiesiems buvo tokie įspūdingi, kad dauguma žiūrovų skubėjo įsigyti dar daugiau bilietų. Žiūrovai bilietus pirko ir likus pusvalandžiui iki koncerto pabaigos. Ne paslaptis – šį vakarą visi bilietai buvo laimingi. Prizų buvo tiek, kad kiekvienas, pirkęs bilietą, galėjo prizą išsirinkti pats.

Deja, dėl vėlyvo koncerto laiko į jį negalėjo atvykti patys paramos gavėjai – vaikai. Šio koncerto organizatoriams ir rėmėjams įteikti padėkas bei specialiojo ugdymo skyriaus vaikų darbelius iš molio atvyko „Revuonos“ vidurinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, jos pavaduotoja Kristina Belenavičienė bei skyriaus kineziterapeutė Gintarė Andriukevičiūtė. Jos visos buvo dėkingos už šį projektą, kuris priartins prie tikslo – vaikams bus galima įrengti tinkamą kiemelį.

Šio vakaro koncerto metu projektui pavyko surinkti per 2 200 Lt, dar šiek tiek daugiau buvo surinkta anksčiau. Prie projekto jau prisijungė per 50 rėmėjų. Šis skaičius kasdien didėja.

Projektą inicijavo „Alfa Studio” lyderystės treiningo – netradicinio švietimo mokymo centro – komanda, kurioje dirba jauni, tikslo siekiantys žmonės, turintys ilgametę patirtį organizuojant asmenybės ugdymo programas. Šį vakarą padėkų nusipelnė Laurynas Junevičius, Idalija Butkienė, Margarita Grendzovskaja, Valdemaras Petkevičius, Artūras Goloburdo, Artiomas Zagadovas, Denis Odintsovas, Jekaterina Makarova, Olegas Vrublevskis, Aleksandras Jundel. Jie kėlė sau keletą uždavinių: supažindinti galimus paramos teikėjus su padėtimi Specialiojo ugdymo skyriuje ir paskatinti juos prisidėti prie projekto finansiškai arba reikalingomis priemonėmis ir suorganizuoti Vilniuje jau įvykusį labdaros koncertą. Tikimasi, kad iš surinktų lėšų pavyks pakloti kaučiukinę dangą sporto-poilsio aikštelėje prie Specialiojo ugdymo skyriaus, pastatyti suolelius prie skyriaus pagrindinio įėjimo ir sporto-žaidimų aikštelės, nupirkti žaidimų namelį autizmu sergantiems vaikams, kad galėtų pabūti vieni, kai jiems būtina, bei įsigyti treniruoklį – dviratį, ypač reikalingą antsvorio turintiems vaikams. Tikimasi, kad skyriui pavyks padovanoti ir bent vieną ar kelis kompiuterius, kurių trūksta, o jie yra ypač reikalingi.

Prie gerų norų kviečiami prisidėti visi geros valios žmonės. Finansinę paramą galima pervesti į „Revuonos“ mokyklos sąskaitą. Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos įstaigos kodas – 190189861, paramos sąskaita LT50 4010 0411 0006 0089 (AB DnB NORD bankas, banko kodas 40100). Mokėjimo paskirtyje reikėtų nurodyti: „Svajonė žaisti“. Kviečiami ir galintieji pagelbėti mokymo priemonėmis arba suteikti kitą pagalbą. Gerumo nebūna per daug.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close