Naujovės, kurios laukia Birštono svečių

Praėjusį savaitgalį vykusioje tarptautinėje parodoje „Adventur 2020“ Birštonas buvo apdovanotas kaip „Sėkmingiausia 2019 metų turizmo traukos vietovė“. Toks įvertinimas skatina ir ateityje būti unikaliu kurortu bei stebinti naujais turizmo objektais, išskirtinėmis sveikatinimo ir SPA paslaugomis.

Pastaraisiais metais mūsų kurorte atsirado daug naujų patrauklių objektų, kurie ir suteikia galimybes siekti respublikinio pripažinimo ir sulaukti daug svečių. Pereitais metais tūkstančius lankytojų, panorusių į Nemuno kilpas pažvelgti iš viršaus, pasigėrėti puikiu šių apylinkių kraštovaizdžiu, pritraukė Birštono apžvalgos bokštas. Turistų srautai didėja ir dėl kurorte teikiamų aukštos kokybės sveikatinimo paslaugų, kitaip sakant, sėkmingai plėtojamas sveikatos turizmas. Labai patrauklus daugeliui atvykstančių yra „Vytautas Mineral SPA“. „Birštono Eglės“ sanatorija taip pat teikia išskirtines sveikatinimo paslaugas, daug lankytojų, ypač vasaros metu, sulaukia Kneipo sodas, mineralinio vandens garinimo bokštas, o „Birutės“ viloje vandens malonumais ir jūros ošimu kurorto svečiai gali mėgautis visais metų laikais.

Birštonas yra žinomas kaip kurortas, kuriame gydymo procedūroms naudojamas mineralinis vanduo ir gydomasis purvas. Senosios sanatorijos „Tulpė“ ir „Versmė“ nuo seno orientuojasi į natūralius gamtinius išteklius, teikiančius didelę naudą žmogaus organizmui. Jeigu naujosios sanatorijos ir SPA ieško naujovių, diegia naujas technologijas, tai senosios sanatorijos tobulina savo tradicines paslaugas, stengiasi panaudoti daugiau ekologinių natūralių gamtinių išteklių, tuo pelnydamos savo klientų pasitikėjimą. Džiugu ir tai, kad „Tulpė“ neseniai savo kompleksą pagražino puikiai renovuota ir svečių patogumui pritaikyta „Baltąja vila“, o „Versmė“ taip pat renovuojama – gydyklos ir gyvenamieji korpusai jau gražūs ir modernūs.

„Esė“ – tūkstantmečio kartos viešbutis

Dar vyksta statybos darbai Birštono centriniame parke buvusiame restorane-viešbutyje „Sonata“, jau pervadintame į „Esė“.

„Norėjosi labiau pritraukti žmones, norėjosi, kad jie jaustųsi laisvai, tad orientuojamės į išmaniąsias technologijas. Viešbutyje nebus registratūros. Internetu užsisakius kambarį, į jį bus galima patekti pasinaudojant mobiliuoju telefonu – bus atsiųstas specialus kodas. Norime padaryti viešbutį modernų ir patogų lankytojams, kad niekas nekvaršintų galvos papildomomis procedūromis“, – sakė šio viešbučio valdytojų atstovė R. Zalagė.

Taip pat telefone bus galima sužinoti, kada patogiausia apsilankyti baseine (kai ten mažiau besimaudančiųjų) ar pasinaudoti kita procedūra.

Šiame naujoviškame viešbutyje bus baseinas, džakuzi, 4 SPA kabinetai, gastrobaras, vaikų kambarys ir pramogų vaikams.

Pasak „Esė“ atstovės, Lietuvoje tokio tipo viešbučio dar nėra, netrukus panašus turėtų atsidaryti Kaune.

Tūkstantmečio kartai skirtas naujos koncepcijos viešbutis „Esė“ duris lankytojams turėtų atverti jau kovo mėnesį.

„Vytautas Mineral SPA“ – trys dienos be telefono

Gražių iniciatyvų lankytojams siūlo ir vienas prabangiausių SPA centrų Lietuvoje – „Vytautas Mineral SPA“. Jeigu „Esė“ bus inovatyvus ir pagrįstas naujausiomis technologijomis viešbutis, tai „Vytautas Mineral SPA“ kaip tik nori žmogų atitraukti nuo išmaniųjų telefonų ir interneto. Šioje įstaigoje pageidaujantiems siūlomas iššūkis – trys dienos be telefono, t.y. telefonai užrakinami seife. Taip klientai skatinami atrasti laiko sau ir savo artimiesiems, skatinami išmokti orientuotis aplinkoje be telefono programėlių. Už tai, kad tris dienas išbus be mobiliojo telefono, lankytojai bus skatinami nemokamomis paslaugomis ir procedūromis. Kitaip sakant, norima išmokyti žmones ilsėtis kokybiškai, kai dėmesys sutelkiamas į save, o ne į telefoną ir jame esančią informaciją. Jei taisyklė pažeidžiama ir telefonu pasinaudojama (prievartos nėra, čia tik iššūkis), tada klientas turi susimokėti už jam suteiktas procedūras. Šis projektas startavo praeitą pavasarį. Tai išbandžiusiųjų reakcijos, sakoma, tik teigiamos.

„Vytautas Mineral SPA“ atstovė sakė, jog yra svarstoma tam tikrose zonose išjungti prieigą prie „Wi-fi“ visiems viešbučio klientams.

Kadangi į „Vytautas Mineral SPA viešbutį atvyksta nemažai jaunų šeimų su vaikais, tad pagalvota ir apie juos. Mažiesiems svečiams yra organizuojami „spamamadieniai“, siūlomos mankštelės baseine, kineziterapijos procedūros.

Kviečia viešbutis „Domus“

Viešbutis „Domus“ ir toje pačioje erdvėje esantis restoranas yra nedidelis, bet jaukus. Kaip teigė jo atstovė Aldona Gružaitė, čia yra 28 kambariai, 2 posėdžių ir konferencijų salės. Viešbutis įsikūręs istoriniame pastate (buvusiuose Kaišiadorių vyskupijos namuose) Birštono senamiestyje, visai netoli bažnyčios, prie Nemuno krantinės. Šis istorinis pastatas pastatytas 1939 m. pagal architekto V. Landsbergio-Žemkalnio projektą.

Projektai ir artimiausi planai

Birštonas visais laikais buvo populiarus ir lankomas kurortas dėl savo puikaus kraštovaizdžio, tyro oro ir gydymui naudojamų gamtos išteklių. Kurortas traukia ne tik Lietuvos žmones, bet ir nemažai sveikatos procedūrų ieškančių turistų. Birštone gydo ne tik sveikatinimo procedūros, bet ir pati aplinka, gamta, tyras oras ir gera nuotaika. Ne veltui Birštonas yra laikomas sveikatos miestu.

Lankytojų patogumui jau įrengtos dvi elektromobilių įkrovimo stotelės, vasaros metu kitokiu principu organizuojamas eismas, stengiamasi kurorto gatvių neužkimšti automobiliais.

Netrukus duris atvers konferencijų ir SPA centras netoli „Vytauto Mineral SPA“. Kitais metais turėtų būti užbaigtas ir daugiafunkcis sporto centras, ieškoma investitoriaus Vytauto kalno pritaikymui, pradės veikti naujas kempingas.

Reikia paminėti, kad juda ir daugiabučių gyvenamųjų namų statyba Muziejaus bei Kęstučio gatvėse, dygsta vienbučiai namai. Dauguma senos statybos daugiabučių namų renovuojama, kai kur vyksta ir ištisų kvartalų renovacija. Birštonas gražėja, modernėja ir kasmet sulaukia vis daugiau turistų ir poilsiautojų, atrandančių kurortą ar vėl čia sugrįžtančių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close