Birštono vienkiemio bendruomenės šventinis vakaras

Sausio 3 dieną į Birštono seniūnijos laisvalaikio salę rinkosi gausi Birštono vienkiemio bendruomenė. Jau tapo tradicija, kad pasibaigus metams susirenkama pasikalbėti, pasidžiaugti ir pasvarstyti, ką būtų galima visiems nuveikti prasidėjusiais metais.

Vakaronėje dalyvavo LR Seimo narys, žemės ūkio ministras Andrius Palionis ir jo padėjėja Valė Petkevičienė, Birštono savivaldybės administracijos direktorė Jovita Tirvienė, jos pavaduotojas Valentinas Vincas Revuckas, seniūnas Jonas Kederys.

Renginį pradėjo Birštono bendruomenės vokalinis ansamblis daina „Aš noriu Kalėdų“. Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas, Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys pasidžiaugė gausiai susirinkusiais savo bendruomenės žmonėmis, jų nuveiktais darbais ir palinkėjo visiems sveikatos, geros kloties, meilės šeimose, sėkmės visuose darbuose.

Apžvelgdamas 2019 metais atliktus darbus ir džiaugdamasis pasiekimais, V. Kederys pažymėjo, jog metai buvo margi – ir liūdni, ir darbingi, ir džiaugsmingi. Liūdni dėl to, kad net penki bendruomenės nariai iškeliavo į Amžinybę (buvo pagerbti Tylos minute). Darbingi, nes buvo vykdomi projektai, sėkminga kultūrinė veikla, vyko įvairios talkos – bendromis jėgomis buvo gražinama aplinka, tvarkomas parkas. „Malonu, kad nemažai vyresnio amžiaus žmonių turėjo galimybę dalyvauti bibliotekos projekte „Prisijungusi Lietuva“ ir išmokti saugiai naudotis interneto paslaugomis. Jeigu atsirastų norinčių dar pasimokyti, jiems reikėtų registruotis pas Liną Kamarauskienę, kuri informuos apie mokymus. Jeigu norite išmokti naudotis išmaniuoju telefonu – kreipkitės bibliotekoje į skautę Gabrielę, kuri maloniai jus pamokys“, – informavo bendruomenės pirmininkas.

Pasak V. Kederio, yra kuo pasidžiaugti ir kultūrinėje srityje. Bendruomenė turi puikius vyrų ir moterų ansamblius, kurie koncertuoja ne tik savivaldybėje, bet ir už jos ribų. Praeitą rudenį buvo surengtas puikus romansų vakaras „ Rudeninei dainai nuskambėjus“, sėkmingai dalyvauta Matiešionių bendruomenės jubiliejinėje šventėje.

Džiaugtis ir didžiuotis reikia Birštono vienkiemio suaugusiųjų teatru, kuris yra pelnęs ne vieną svarbų apdovanojimą ir nominaciją. Rugsėjo mėnesį Birštono vienkiemio teatras dalyvavo Jurbarko K. Glinskio teatro organizuotoje 11-oje teatro šventėje „Senjorai ir jaunystė“, kur pristatė savo naujausią publicistinį spektaklį „Kalboje – tautos stiprybė“ ir pelnė net dvi Vlado Baltrušaičio nominacijas. „Muzikaliausio teatro aktoriaus“ nominacija buvo apdovanotas Algis Kabašinskas, o Birštono vienkiemio teatrui atiteko „Muzikaliausio spektaklio“ nominacija.

Bendruomenės pirmininkas džiaugėsi, kad Birštono vienkiemio teatras net tris kartus dalyvavo Lietuvos mėgėjų teatrų šventėje „Atspindžiai“ ir du kartus buvo pastebėtas ir įvertintas. Iš Lietuvos mėgėjų teatro šventės „Tegyvuoja teatras“ bendruomenės teatras parsivežė 4 diplomus. Sėkmingiausi buvo praėję metai, nes Birštono vienkiemio teatrui buvo įteiktas aukščiausias meno mėgėjų įvertinimas – „Aukso paukštė“.
Rugpjūčio mėnesį minint 120-ąsias spektaklio „Amerika pirtyje“ metines, Birštono vienkiemio teatras buvo pakviestas vaidinti Kaišiadoryse, o rugsėjį turėjo garbę spektaklį parodyti Šiluvos devyndienio cikle Šiluvoje. Kelis kartus Birštono vienkiemio teatras savus ir kitų vietovių žiūrovus džiugino spektakliu „Kuprotas oželis“.

Džiugu, kad vyresnės kartos artistai augina ir pamainą. Režisierės Beatos Klimavičienė suburtas vaikų teatras „Mes“ žiūrovus džiugina nuotaikingu ir pamokančiu spektakliu „Princesės planeta“.

Bendruomenė organizuoja Atvelykio ir Žolinių šventes, dalyvauja visuose savivaldybės renginiuose, sporto varžybose.

Bendruomenė turi gražią tradiciją pasibaigus metams pasveikinti visus savo narius, kurie šventė jubiliejinius gimtadienius, tad ir šį kartą buvo paminėti ir pagerbti visi jubiliatai.

LR žemės ūkio ministras A. Palionis apdovanojo padėkos raštais bendruomenės pirmininką V. Kederį, režisierę ir teatro vadovę B. Klimavičienę bei seniūną J. Kederį. A. Palionis pasidžiaugė kūrybingais bendruomenės žmonėmis, puoselėjančiais senas ir kuriančiais naujas tradicijas, palinkėjo darbštumu užsikrėsti visiems bendruomenės nariams.

Gerais ir prasmingais birštoniečių darbais pasidžiaugė ir Birštono savivaldybės administracijos direktorė J. Tirvienė, linkėdama, kad prasidedantys Žiurkės metai būtų dosnūs ir prasmingi, kad atvertų visas landas laimei ir geriems darbams.

Išsakęs savo sveikinimus ir linkėjimus Birštono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas V. V. Revuckas pateikė birštoniečius džiuginančią informaciją, kad netrukus bus pastatyti užrašai „Birštonas“ nuo Kernuvių kaimo pusės ir nuo kelio A16. Kita gera žinia – nuo sausio 15 dienos iki seniūnijos atvažiuos maršrutinis autobusas „Kaunas–Birštonas“, du kartus iš ryto ir du kartus vakare.

Oficialiąją renginio dalį užbaigė vaikų teatro „Mes“ spektaklis „Princesės planeta“ (pagal pasaką „Mažasis princas“).

Vėliau vyko vakaronė, jos dalyviai kalbėjosi, ką dar galima būtų padaryti, kad gyvenimas kaimiškoje vietovėje būtų gražesnis ir turiningesnis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close