Ar taupote šilumos sąskaita?

Vaida Kamarauskienė

Nepasakyčiau, kad taupome, bet ir langų atidarę nelaikome – kai lauke šalčiau, daugiau šildymo atsukame, kai būna šilčiau, sumažiname. Gyventi turi būti patogu ir nieko čia nepritaupysi, ypač kai yra mažų vaikų. Gyvename renovuotame name ir už šildymą, palyginti su ankstesniais metais, mokame mažiau, bet prisideda paskola, todėl kol kas piniginėje pliuso nesijaučia.

Lina Mikušauskienė

Gyvename nuosavame name, kūrename malkomis iš savo miško, todėl šildymas nekainuoja daug pinigų, tik darbo reikia, todėl labai ir netaupome. Atšalus orams ir pradėjome šildymo sezoną.

Giedrė Laurinaitienė

Ne, per daug netaupome. Gyvename nuosavame name ir šildomės tiek, kiek reikia. Gerai, kad patys galime nuspręsti – jau kurti krosnį ar dar ne, daugiau šildytis ar mažiau. Kai reikia mažiau šilumos, užtenka malkų, o kai būna šalčiau, naudojame efektyvesnį kurą: durpių ar pjuvenų briketus, anglis. Dujinio šildymo neįsivedėme, nes namas senos statybos, neapšiltintas, tai nebūtų efektyvu.

Valdas Juodsnukis

Taupome. Mūsų namas nedidelis, medinis, apšiltintas, todėl pasirinkome kūrenimą malkomis, bet atnaujinome šildymo sistemą. Mes kūrename židinį, o šiltas oras į kitus kambarius patenka ortakiais. Galbūt dujomis šildytis būtų patogiau, bet šis būdas reikalauja nemažų pradinių investicijų. Neskaičiavau tiksliai, bet manau, kad 120 kv.m plotą per metus apšildome už 600 eurų. Žinoma, reikėjo investicijų atnaujinimui. Gal ateityje, kad senatvėje nereikėtų rūpintis malkomis, pasirinksime kitokį šildymo būdą.

Lina Raudonienė

Gyvename nuosavame name, galime rinktis, kada ir kiek kūrenti, todėl per daug ir netaupome. Mūsų name stovi senoviškos koklinės krosnys, kurios gan ilgai laiko šilumą – net per šalčius užtenka vieną kartą pakurti. Kol kas šio šildymo būdo neketiname keisti. Nors malkos kasmet vis po truputį brangsta, bet dėl to nepradėsi mažiau kūrenti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close