„Sveikatinimo stovykla 2019 Birštonas“

Rugsėjo 20–21 dienomis „Royal Spa Residence“ vyko trečioji sveikatinimo stovykla, sukvietusi nemažą būrį birštoniečių, besidominčių sveika gyvensena ir judėjimu.

Susirinkusiuosius pasveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Kauno rajono SBĮ visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys bei Birštono PSPC direktorius Dainius Kryžanauskas.

Pirmąjį užsiėmimą vedė charizmatiškoji lektorė, Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė Joana Bartaškienė. Ji kalbėjo apie judėjimo įtaką žmogaus sveikatai ir gerai nuotaikai, mokė pačių paprasčiausių pratimų, kuriuos galime atlikti vieni ar turėdami šalia keletą bendraminčių. Žinoma, būtų idealu, jeigu žmonės lankytų mankštas ar treniruotes, kur gilintų savo žinias ir užsiimtų sportu.

Paskaitą tema „Ilgaamžiškumo strategijos“ skaitė mokslų daktarė Asta Mockienė. Lektorė nurodė, kad pagrindiniai sveikatos determinantai yra mityba, fizinis aktyvumas, žalingų įpročių nebuvimas ir streso valdymas. A. Mockienė davė vertingų patarimų, kaip gyventi ne tik ilgai, bet ir kokybiškai, kad išvengtume įvairių lėtinių ligų, kurias ir sukelia netinkama mityba, neveiklumas.

Daugelį dalyvių sudomino iki šiol negirdėta Mindfulness praktika. Galimybių vystymo centro psichologė, lektorė Sigita Petrovė ne tik pasakojo apie žmogaus pojūčių reikšmę, bet ir leido tai pajusti patiems dalyviams.

Pirmoji stovyklos diena baigėsi gongų muzikos terapija, kurią vedė gongų meistras Raimondas Binkauskas.

Kita diena prasidėjo rytine jogos mankšta, kuri padėjo tinkamai apšilti. Vėliau stovyklos dalyviai klausėsi paskaitos apie mitybą „Sveika mityba – būdas išvengti ligų“, kurią skaitė Lietuvos sveikuolių sąjungos asociacijos narė Lukrecija Augustaitytė.

Visiems labai patiko šiaurietiško ėjimo žygis, kurio maršrutas nusidriekė net iki Birštono apžvalgos bokšto. Kai kas netgi užlipo pasigėrėti Birštono apylinkių vaizdais.

Antrąją stovyklos dieną vėl buvo Mindfulness praktika, smagi zumbos treniruotė, kurią vedė Ineta Birsėnienė, taip pat neintensyvi funkcinė treniruotė, vedama Tautvydo Antanaičio, o ir Nirvana fitness (Simona Pajaujienė) paliko labai gerus įspūdžius. Kai kurie užsiėmimai ir treniruotės daugeliui buvo nežinomos ar mažai girdėtos.

Kaip rodo pastarųjų metų praktika, birštoniečiams patinka šios stovyklos. Jų dalyviai nemažai sužino apie sveikos mitybos principus, apie įvairias fizinio aktyvumo formas ir treniruotes. Žinoma, gaila, kad nėra galimybių tokias stovyklas rengti ištisus metus, nors po 1 kartą per savaitę. Žmonėms būtų tik į sveikatą pratimai ar maudynės baseine, taip pat ir treniruotės. Tiesa, buvo paminėta, kad vyksta jogos užsiėmimai, bet apie juos tėra mažai informacijos ir paraginimų – juk ne visi naudojasi interneto paslaugomis.

Apibendrinant šią sveikatinimo stovyklą, reikia pasakyti, kad viskas puiku, nors buvo ir šiokių tokių trūkumų – per mažos patalpos mankštoms, einantys į baseiną ir pirtis neturėjo kur pasidėti savo daiktų ir drabužių. „Royal Spa Residence“ tuo laiku turėjo nepriimti kitų klientų, jeigu turėjo didelį užsakymą.

Šios stovyklos dalyviai tikisi, kad kitais metais vėl galės dalyvauti paskaitose ir praktiniuose užsiėmimuose.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close