Rugsėjo 21 d., šeštadienį, dangus Birštone buvo apniukęs ir nieko gero nežadėjo. Tačiau tai nesudrumstė III respublikinio jaunučių chorų festivalio „Dainuokime drauge“ dalyvių ir jų vadovų geros nuotaikos. Šis festivalis – tai dalis Birštono meno mokyklos įgyvendinamo projekto ,,Muzikinė draugystė“.

Tardama sveikinimo žodį Birštono meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė džiaugėsi, kad dalyvių skaičius kiekvienais metais didėja: pirmajame festivalyje dalyvavo 120, antrajame – 100, o trečiajame – 293 dainorėliai. Į Birštoną atvyko jaunučių chorai iš Vilniaus (,,Ąžuoliukas“, ,,Liepaitės“, Karoliniškių muzikos bei Broniaus Jonušo muzikos mokyklų), Kauno Prano Mašioto pradinės mokyklos, Kauno rajono (Garliavos meno mokyklos, Raudondvario kultūros centro). Festivalyje dalyvavo ir Prienų ,,Ąžuolo“ pagrindinės mokyklos bei Birštono meno mokyklos jaunučių chorai.

Direktorė sakė, jog meno mokyklos svajonė – festivalyje sulaukti tiek jaunučių chorų, kad būtų užpildyta visa krantinė prie „Tulpės“ sanatorijos…

Šiais metais chorų festivalis buvo skirtas Europos paveldo, Baltų vienybės dienoms bei rudens lygiadieniui.

L. Raugevičienė, pasakodama apie šį gražų vaikų balsų festivalį, kurio iniciatorė ir siela yra Birštono meno mokyklos mokytoja metodininkė, jaunučių choro vadovė Ramunė Liutvynskienė, paminėjo ir visos komandos darbą, visos meno mokyklos bendruomenės įnašą. Ir jiems pavyko – renginys buvo tikrai įspūdingas, visi liko sužavėti.

Plaukė dangumi grėsmingi lietaus debesys, bet juos išvaikė skaidrūs ir skambūs vaikų balsai, kurie sklido ne tik kurorto erdvėse, bet ir tolyn rudenėjančiomis Nemuno pakrantėmis. O krantinėje ir aplinkinėse erdvėse netrūko žiūrovų ir klausytojų – juk ne kasdien būna tokia graži jaunų balsų šventė.
Šis festivalis iš dalies finansuotas Lietuvos kultūros tarybos bei Birštono savivaldybės.

Belieka tikėti, kad Birštono meno mokyklos direktorės bei kolektyvo svajonė pildysis ir kitais metais jaunųjų dainorėlių bus dar daugiau.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close