Artėjame prie trumpiausios metuose nakties, o mėgstančius atostogauti, iškylauti orų prognozės nelepina. Tos pačios prognozės nelepina ir mėgstančius pasižvalgyti po naktinį dangų.

Vis tik, pasitaikius progai, reikėtų šią savaitę užmesti akį į šiaurinį nakties dangų. Reikėtų dairytis tuoj pat po Saulės laidos, aukščiau ir dešiniau, netoli horizonto esančios ryškiausios Vežėjo žvaigždės – Kapelos. Čia, gan aukštai iškilęs ir labai puikiai matomas, legendinis – Kasiopėjos žvaigždynas. Jis, ko gero vienas iš įžymiausių dangaus pavadinimų, taip pat apipintas legendomis ir mitais. O šįkart, jau nuo birželio 10 dienos dalinantis „krentančias“ žvaigždes norintiems svajoti ir norintiems prisiekinėti meile. Šiuo grožiu Kasiopėjos žvaigždynas mus malonins iki birželio 28 dienos. Didžiausias meteorų kiekis numatomas birželio 20 dieną, bet atsižvelgiant į permainingą orą, dėl viso pikto reikėtų į dangų pasidairyti iš anksto. Nespėjusiems „pagauti“ savo žvaigždės, nusiminti nereikėtų, nes Kasiopėja savo „ašaras“ mums padalins ir liepos ir rugpjūčio pabaigoje.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close