Kauno regiono plėtros tarybos posėdyje aptarti regioninės politikos pokyčiai

Šių metų rugpjūčio 20 dieną, antradienį, Birštono kurhauze vyko pirmasis naujos sudėties Kauno regiono plėtros tarybos posėdis. Jame dalyvavo LR vidaus reikalų ministerijos, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ atstovai, Kauno regiono savivaldybių merai, verslo, akademinės bendruomenės nariai, socialiniai partneriai.

Birštono savivaldybės merė pasveikino susirinkusius kolegas į Birštoną ir po posėdžio visus pakvietė aplankyti aukščiausią Lietuvoje apžvalgos bokštą.

Posėdį vedęs Lietuvos Respublikos skirtas asmuo Vytautas Petružis pastebėjo, kad iš 30 Kauno regiono plėtros tarybos narių nedalyvauja 3.

Tvirtinant darbotvarkę, be pagrindinių darbotvarkėje numatytų klausimų, nutarta svarstyti dar vieną papildomą, kurį pateikė VĮ Kauno plėtros agentūra.

Posėdžio pradžioje buvo pristatyti Kauno regiono plėtros tarybos nuostatai ir reglamentas.

Antras darbotvarkės klausimas buvo dėl Kauno regiono plėtros tarybos pirmininko išrinkimo ir įgaliojimų suteikimo. Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius į šias pareigas pasiūlė Birštono merę Nijolę Dirginčienę. Jos kandidatūrai buvo pritarta vienbalsiai.

„Dėkoju kolegoms ir visai tarybai už pasitikėjimą. Tai yra didžiulė atsakomybė ir įpareigojimas man. Manau, kad bendrai dirbdami galime daug nuveikti tobulindami regionų plėtros tarybų darbą. Laukia reformų metas. Linkiu visiems būti aktyviems ir ryžtingai spręsti Kauno regiono problemas ir iššūkius. Laikas keisti požiūrį, laikas kartu spręsti visam regionui svarbius klausimus – pirmasis iš jų galėtų būti bendra viešojo transporto sistema, bendras viešojo transporto bilietas Kauno regione. Galbūt ateityje galėtume inicijuoti ir nemokamą bendrą transporto bilietą“, – sakė N. Dirginčienė.

Išrinkta Kauno regiono plėtros tarybos pirmininkė N. Dirginčienė savo pavaduotoju pasiūlė Kaišiadorių rajono merą Vytenį Tomkų, kurio kandidatūrai buvo pritarta bendru sutarimu.

LR vidaus reikalų ministerijos atstovė posėdžio dalyviams pristatė numatomus regioninės politikos sistemos pokyčius po 2020 metų, rengiamą naują regioninės plėtros įstatymą. VšĮ „Investuok Lietuvoje“ atstovai pristatė miesto inžinerinės infrastruktūros, svarbios verslui, finansavimo galimybes. Taryba išrinko Kauno regiono atstovus į Europos Sąjungos regionų komitetą, į Europos Tarybos vietos ir regionų valdžių kongresą. Posėdyje aptarti ir Kauno regiono plėtros plano iki 2020 m. pakeitimai bei Kauno regiono projektai: „Miestų kompleksinė plėtra“, „Vietinių kelių vystymas“, „Pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukcija ir plėtra“, „Neformaliojo švietimo infrastruktūros tobulinimas“.

Taryba išrinko Kauno regiono atstovus į Europos Sąjungos regionų komitetą, į Europos Tarybos vietos ir regionų valdžių kongresą.

Kauno regiono plėtros taryba jungia 8 savivaldybes, savo narių skaičiumi ji yra didžiausia Lietuvoje. Kitas regiono tarybos posėdis numatytas Jonavoje, rugsėjo pabaigoje.

Visi Kauno regiono plėtros tarybos posėdžio dalyviai apsilankė Birštono apžvalgos bokšte, kuriame šeštadienį neoficialiai lankėsi ir LR prezidentas Gitanas Nausėda su žmona.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close