Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Birštono sav. ir Vilniaus universiteto: bus inicijuojami bendri projektai, moksliniai tyrimai, praktikos, renginiai

Rugpjūčio 1 dieną, ketvirtadienį, Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Birštono sav. ir Vilniaus universiteto. Vadovaujantis Birštono savivaldybės tarybos sprendimu, sutartį pasirašė Birštono sav. merė Nijolė Dirginčienė ir VU deleguotas VU Kauno fakulteto dekanas Kęstutis Driaunys. Nuo šiol Birštono savivaldybė dar glaudžiau bendradarbiaus su Vilniaus universitetu. Bus inicijuojami bendri akademinės bendruomenės ir studentų projektai, atliekami moksliniai tyrimai, apklausos, organizuojami bendri renginiai.
Kaip teigė N. Dirginčienė, „Džiaugiuosi, kad dar aktyviau bendradarbiausime su Vilniaus universitetu. Konkrečiai su VU Kauno fakultetu sutarėme, kad Birštono savivaldybėje studentai galės atlikti praktiką, stažuotis savivaldybėje, įstaigose, verslo įmonėse, įgyvendinsime IT, kūrybinius, viešųjų ryšių ir kitus projektus. Taip pat inicijuosime ir bendrus Savivaldybės darbuotojų ir akademinės bendruomenės kompetencijų tobulinimo seminarus, paskaitas, keitimąsi praktinėmis žiniomis. Maloniai lauksime mūsų partnerių iš VU ir studentų atvykstant ir praktikuotis, ir dirbti, o ateityje ir gyventi į Birštoną!“.
N. Dirginčienė pasidžiaugė Savivaldybės bendradarbiavimo su akademine bendruomene (ir VDU, ir VGTU) patirtimi ir, kalbėdama apie Savivaldybės administracijai VU Kauno fakulteto studentų jau pateiktus pasiūlymus, palankiai įvertino pirmuosius užsimezgusios partnerystės su VU atstovais rezultatus. Šio apsilankymo VU Kaune metu merė studentams pasiūlė įtraukiančios kūrybinės užduoties idėją – dalyvauti kuriant žaismingą legendą ar pasaką apie Birštoną ir jo istoriją, kuri taptų įdomi tiek vaikams, tiek suaugusiems šio miesto gyventojams ir svečiams.
„Manau, kad mūsų bendradarbiavimo sutartis atveria dideles galimybes Birštono darnaus vystymosi reikmėms panaudoti ir mokslininkų iš studijų programų „Marketingas ir prekybos vadyba“ bei „Tvariųjų finansų ekonomika“ potencialą, o mano vadovaujami studijų programos „Informacijos sistemos ir kibernetinė sauga“ studentai galėtų atlikti grėsmių Birštono savivaldybės IS saugumui patikrinimą“, – teigė dekanas K. Driaunys.
Sutartis pasirašyta gerosios patirties pagrindu. Dvejus metus iš eilės per kūrybinio teksto rašymo seminarus lietuvių filologijos ir reklamos studentai, vadovaujami docentės dr. Skirmantės Biržietienės ir bendradarbiaudami su Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės patarėja Rimante Kurkauskaite, rengė reklaminio turinio ir viešųjų ryšių tekstus. Būsimieji reklamos specialistai džiaugiasi galimybe tobulinti savo kompetencijas ir atlikti realias kūrybinio pobūdžio užduotis, susijusias su šiuo metu sparčiai augančiam kurortui aktualia komunikacine tematika. Esama ir daugiau VU Kauno fakulteto tęstinio bendradarbiavimo su Birštonu faktų: savivaldybės specialistai ne kartą dalyvavo susitikimuose su fakulteto studentais ir dėstytojais, kur dalijosi savo patirtimi, o šių metų birželio 8 d. vykusios Birštono šventės metu merės šventiniuose pusryčiuose su bendruomene Savivaldybės aikštėje muzikavo fakulteto folklorinis ansamblis „Uosinta“. Smagus vietos gyventojų ir gausiai į tradicinę šventę susirinkusių Birštono svečių susitikimas su seniausiu VU Kauno fakulteto meno kolektyvu, vadovaujamu Auksuolės Šuliokienės, buvo viena iš fakulteto VU 440-mečio proga skiriamų dovanų Lietuvai.
Tiek Birštono savivaldybė, tiek VU Kauno fakultetas pageidauja plėsti ir gilinti partnerystę, kryptingai orientuoti konkrečias fakulteto mokslininkų tyrimų ir studentų veiklas pagal Birštono savivaldybės poreikius. Todėl susitikimo metu VU Kauno fakulteto dekanas doc. K. Driaunys ir Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė susitarė jau rugsėjo pradžioje apsikeisti konkrečių bendradarbiavimo pasiūlymų ir pageidavimų artimiausiam laikotarpiui paketais, kuriuos aktyviai formuoti pakviesti fakulteto mokslininkai ne tik iš Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto, bet ir iš Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto. Pagal sutartį VU Kauno fakulteto ir Birštono savivaldybės bendradarbiavimą koordinuos VU Kauno fakulteto docentė dr. S. Biržietienė ir Birštono merės patarėja R. Kurkauskaitė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close